I Bølshavn bor en mand, der gennem mange år har beskæftiget sig med gæret druesaft. Han har om nogen haft betydning for aviskokkens viden om vin. Den er ikke stor, men man skal jo lære hver dag – når det handler om vin, så er det måske ikke den dårligste viden at tilegne sig?
Da jeg var omkring tre år, fik min far, der er keramiker, en opgave af en mand. Manden skulle bruge en keramikkanin i naturlig størrelse. Som jeg husker det, gik der meget lang tid med den kanin, og en dag kom min far hjem med en rigtig kanin, som han skulle bruge til at kigge på, når han modellerede på opgaven. Vi børn var vilde med, at der nu kom et nyt dyr i huset, og kaninen havde vi i en del år.
Manden, der bestilte den der kanin, som jeg den dag i dag stadig ikke ved, hvad han skulle bruge til, var mine forældres tandlæge, Torben Pind. Senere blev han også min tandlæge, og jeg fandt ud af, hvor flink og sjov han er.
Årene gik, og jeg kom i lære, flyttede til København og lærte en hulens masse om mad. Både om hvordan man laver mad, madkultur i en stor del af verden – i det hele taget var det stort set det eneste, jeg gik op i (ud over rejser, fest og farver) i en lang årrække.