Vidne træder frem: Den slange var altså ude

Vidne træder frem: Den slange var altså ude
Mogens Sørensen så sankthansaften en slange ligge på en kasse på bagsiden af en campingvogn på Møllegade i Rønne. Den var levende, siger han onsdag til Tidende, og det var hans kammerat, der anmeldte fundet til politiet. Foto: Anette Vestergaard
TOPNYHED | ABONNENT | 29. JUN 2022 • 15:30
TOPNYHED | ABONNENT
29. JUN 2022 • 15:30

En tidligere brandmand står nu frem og fortæller, at det var ham og hans kammerat, der for en uge siden anmeldte fundet af en levende slange udenfor en campingvogn i det centrale Rønne til politiet.

Mogens Sørensen er pensioneret brandmand og bor i området omkring Møllegade i Rønne, hvor der sankthansaften sidste uge opstod tvivl om, hvorvidt en slange var undsluppet en campingvogn.

Campingvognen er parkeret på hjørnet af Møllegade og Smedegade i et beboelseskvarter i det centrale Rønne.

Her opbevarer ejeren, Lennon Darling, efter eget udsagn tre slanger og en håndfuld skildpadder, og da det torsdag aften blev anmeldt til politiet, at der var set en slange udenfor campingvognen, befandt Lennon Darling sig i København. Efterfølgende stillede politiet sig tilfreds med ejerens forklaring om, at slangen aldrig havde været ude af campingvognen, men at der blot var tale om en misforståelse.

Den var ude, og den var levende

Men det passer ikke, siger Mogens Sørensen, der bor i Knudsgade, umiddelbart bag Møllegade.

– Vi er to vidner, der så slangen ligge på en kasse på campingvognens bagende, og den var levende, siger han.

Mogens Sørensen fortæller, at han og hans kone og et vennepar var på vej hjem fra sankthansbålet på Nørrekaas torsdag aften, da de passerer campingvognen i Møllegade.

– Vi stoppede lidt op og kiggede på et dyr af plastic, som ligger udenfor campingvognen, og vi var egentlig på vej videre, da min kammerat pludselig sagde, Mogens, kom lige her. Og så så vi slangen, og den lå på kassen, og den var levende.

Mogens Sørensen fortæller, at der var tale om en slange på cirka halvanden meter.

– Jeg gætter på, at der var tale om en pythonslange, som jo er en kvælerslange. Den er ikke giftig, men den bider sit bytte, så den er jo potentielt farlig, og skal i hvert fald ikke færdes frit i et byområde, hvor der er børn og hunde og katte, siger han.

Anmeldte af sikkerhedshensyn

Mogens Sørensens kammerat, der også har en fortid i brandvæsnet, ringer til Bornholms Politi torsdag klokken 21.47 og anmelder, at der ligger en levende slange på en kasse bag på en campingvogn i Rønne.

Da politiet efterfølgende ankommer med en patrulje, er slangen væk. Lennon Darling er tilbage på Bornholm tirsdag og forsikrer overfor Tidende, at slangen aldrig har været ude af campingvognen.

Men det kan Mogens Sørensen og hans kammerat altså bevidne, at den var.

- Vinduet over kassen ind til campingvognen stod på klem, fordi der løber nogle ledninger ind. Jeg går ud fra, at den er kommet ud den vej, siger han. Han ved ikke, hvordan slangen kom ind igen, og det er en af de ting, der ærgrer ham i dag.

– Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke tog et billede af slangen, men det kunne jeg ikke, fordi min telefon var til opladning. Og så ærger jeg mig over, at vi ikke gik tilbage og fulgte op på sagen senere torsdag aften.

Mogens Sørensen understreger, at han ikke er ude efter slangens ejer, men at han blot er interesseret i at præcisere hændelsesforløbet af hensyn til den offentlige sikkerhed.

– Vi anmeldte udelukkende sagen for at sikre, at der ikke opstår fare for nogen. Man skal have styr på sine slanger, siger Mogens Sørensen, der stiller sig undrende overfor, at det er tilladt at opbevare slanger i en campingvogn midt i Rønne.

– Men nu vil jeg overlade det til politiet at tage sig af den videre håndtering af sagen, siger han.