Venner giver op og lukker sig selv

NOTITS | 8. MAR 2023 • 12:01
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
8. MAR 2023 • 12:01

Efter mere end 16 år har vennekredsen ved Plejecenter Lunden nedlagt sig selv. Der er ikke nok aktive.

I mange år har beboere på Plejecenter Lunden i Rønne haft glæde af en kreds af venner, som har hjulpet og bistået beboerne og arrangeret fester og andre fornøjelige begivenheder, som har skabt liv og glæde på centret. Men nu er det slut.

– I dag lukkede og slukkede Vennekredsen på Lunden efter mange års hjælp og bistand for Lundens beboere. En lille gruppe på otte personer har gennem mere 16 år arrangeret mange sjove og berigende fester og arrangementer for Lundens beboere, fortæller Gunvor Nielsen og Bente Vesløv i en pressemeddelelse på vennekredsens vegne.

Vennekredsen har blandt andet arrangeret nytårsfester, julemarkeder og musikalsk underholdning. Den har vist film, fortalt historier og holdt fredagsbar.

– Sprogblomster med Lillian Hjorth-Westh og Mimi Steenberg var altid et hit og skabte altid en masse snak og hygge, fortæller de.

Kredsen har også skaffet donationer til indkøb af et stort tv til dagligstuen, til udflugter og til kunstnere, som har optrådt for beboerne, og den satte fokus på behovet for renovering af spisesalen med nye gulve, gardiner, borde og stole, som nu fremstår lys og indbydende.

– Det er svært at rose sig selv, men vi er sikre på, at uden vores ihærdighed og pågåenhed overfor det politiske niveau og støtte fra Bente Helms og Winni Grosbøll var vi ikke nået i mål, fortæller Gunvor Nielsen og Bente Vesløv, som også takker personalet på Lunden for et godt samarbejde.

– Og så er det alligevel slut. I dag havde vi, som vi har gjort gennem mange år, inviteret pårørende til årsmøde. Alle beboere har fået en invitation lagt i deres lejlighed, og plakater var opsat på Lunden. I dag kom, ud over vennekredsen, en konstruktiv, sød og meget positiv kvinde, som gerne ville give en hjælpende hånd og tak for det. Men det er ikke nok, lyder det fra kredsen, hvis triste medlemmer takkede hinanden for mange års godt samarbejde.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning