To er allerede certificeret: Branchen tror på flere grønne spisesteder
Brohuset ved Hammershus og Restaurant Bryghuset i Svaneke har modtaget Green Restaurant-certificering som bæredygtige spisesteder. Arkivfoto Berit Hvassum

3. JUN 2021 • 10:11 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

To er allerede certificeret: Branchen tror på flere grønne spisesteder

MILJØ/ERHVERV

Bæredygtighed spiller en rolle, når gæster vælger, hvilken restaurant de skal spise på. Derfor har hotel- og restaurationsbranchens forening, Horesta, lanceret en certificering, der gør det nemmere at træffe bæredygtige valg. Indtil nu har tre spisesteder gennemført certificeringen, og to af dem ligger her på øen. Det er blot begyndelsen, vurderer lokalformanden for Horesta.

– Vi er stolte af, at to ud af tre spisesteder med Green Restaurant–certificering ligger på Bornholm. Jeg tror, der kommer flere til i løbet af de næste år. Bornholm vil gerne være kendt for sine bæredygtige spisesteder og sin smukke natur. Og vi vil gerne i front, siger Benny Schou i pressemeddelelsen.

De to spisesteder er Brohuset ved Hammershus og Restaurant Bryghuset i Svaneke.

Bæredygtig turisme

For at blive Green Restaurant skal man spare på vand og el og undgå madspild, for eksempel ved at bruge alle spiselige dele af råvarerne. Man skal også affaldssortere i mindst 10 fraktioner. En vis andel af råvarerne skal være økologiske og lokale, og man skal tilbyde gæsterne vegetariske alternativer. Derudover skal man sætte sig mål for, hvordan miljøoverlæggeren sættes op år for år.

– Fremtidens turisme er bæredygtig turisme. Vores gæster efterspørger omtanke for natur og miljø, og vi skal møde dem med troværdig og gennemskuelig bæredygtighed. Green Restaurant-certificering gør det nemt for vores gæster at vælge bæredygtighed til, siger direktør Pernille Lydolph i pressemeddelelsen.

Oplevelser for alle sanser

Som leder af madkulturhuset Gaarden og sekretariatschef i Gourmet Bornholm er Mikkel Bach-Jensen et af omdrejningspunkterne for den lokale indsats for at skabe bæredygtige spisesteder og madoplevelser.

– Bæredygtighed bliver aldrig kedeligt hos os. Bæredygtige bornholmske madoplevelser må gerne give dig oplevelser for alle sanser, skønne stunder og god smag i munden. Vi kommer til at tilbyde bæredygtige madoplevelser, som overrasker, er lærerige og med plads til eftertænksomhed, fortæller han i pressemeddelelsen.

Der er 12 obligatoriske kriterier, restauranter skal leve op til for at bliver certificeret. Certificeringen er inddelt i fire niveauer, efter hvor godt man lever op til de forskellige kriterier.



SENESTE NYHEDER

12. JUN 2021 • 09:00 • GRATIS
Brand på mark ved Ølenevej
12. JUN 2021 • 08:40 • GRATIS
Slåskamp og spritkørsel i Snogebæk
12. JUN 2021 • 08:30 • GRATIS
Kørte med narko i blodet
12. JUN 2021 • 07:05DEBAT
Leder: Stygge sager

MEST LÆSTE BORNHOLM

10. JUN 2021 • 15:07 • GRATIS
Dykkere leder efter Nicki
10. JUN 2021 • 15:38 • GRATIS
Venstre stiller to nye op
Brand på mark ved Ølenevej
12. JUN 2021 • 09:00 • GRATIS

Brand på mark ved Ølenevej

Slåskamp og spritkørsel i Snogebæk
12. JUN 2021 • 08:40 • GRATIS

Slåskamp og spritkørsel i Snogebæk

Kørte med narko i blodet
12. JUN 2021 • 08:30 • GRATIS

Kørte med narko i blodet

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitik



Hotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.