For at blive Green Restaurant skal man spare på vand og el og undgå madspild, for eksempel ved at bruge alle spiselige dele af råvarerne. Man skal også affaldssortere i mindst 10 fraktioner. En vis andel af råvarerne skal være økologiske og lokale, og man skal tilbyde gæsterne vegetariske alternativer. Derudover skal man sætte sig mål for, hvordan miljøoverlæggeren sættes op år for år.
– Fremtidens turisme er bæredygtig turisme. Vores gæster efterspørger omtanke for natur og miljø, og vi skal møde dem med troværdig og gennemskuelig bæredygtighed. Green Restaurant-certificering gør det nemt for vores gæster at vælge bæredygtighed til, siger direktør Pernille Lydolph i pressemeddelelsen.
Oplevelser for alle sanser
Som leder af madkulturhuset Gaarden og sekretariatschef i Gourmet Bornholm er Mikkel Bach-Jensen et af omdrejningspunkterne for den lokale indsats for at skabe bæredygtige spisesteder og madoplevelser.
– Bæredygtighed bliver aldrig kedeligt hos os. Bæredygtige bornholmske madoplevelser må gerne give dig oplevelser for alle sanser, skønne stunder og god smag i munden. Vi kommer til at tilbyde bæredygtige madoplevelser, som overrasker, er lærerige og med plads til eftertænksomhed, fortæller han i pressemeddelelsen.