Tavshed om ekstraordinære salgsposter

Tavshed om ekstraordinære salgsposter
Nettoprovenuet fra et potentielt salg af området omkring landsstævnestadionet kan komme til at udgøre en del af de otte millioner kroner, oplyser Søren Schow, der samtidig understreger, at partierne bag budgetaftalen pønser på at afhænde andre ejendomme. Foto: Jacob Jepsen
KOMMUNEBUDGET | BORNHOLM | ABONNENT | 6. SEP 2021 • 10:00
Jakob Nørmark
Journalist
KOMMUNEBUDGET | BORNHOLM | ABONNENT
6. SEP 2021 • 10:00

Et af håndtagene, som Socialdemokratiet og Venstre drejede på for at få budgettet for 2022 til at gå nogenlunde op, var en post om forventet salg af kommunale ejendomme. Otte millioner kroner budgetterer de store partier efter at kunne få ind som "ekstraordinær indtægt på bygningssalg og arealer", som det hedder i budgetforliget.

Nettoprovenuet fra et potentielt salg af området omkring landsstævnestadionet kan komme til at udgøre en del af de otte millioner kroner, oplyser Søren Schow, der samtidig understreger, at partierne bag budgetaftalen pønser på at afhænde andre ejendomme.

– Det er generelle indtægter på salg. Blandt andet af DGI-området, men ikke kun det. Der ligger også andre ting i det. Det er en opsamling på, hvad vi forventer at kunne fyre af, siger Søren Schow.

Hvilke bygninger regionskommunen har en idé om at kunne sælge næste år, ønsker Thomas Thors ikke at gå i detaljer med.

– Det er der ikke sat endelig navn på. Vi har selvfølgelig nogle overvejelser, men dem vil jeg ikke delagtiggøre jer i, siger den socialdemokratiske borgmester.

Venstre foreslog op til budgetforhandlingerne at sælge Dams Gård i Rønne frem for at forfølge planerne om at omdanne de tidligere undervisningslokaler til et kommunalt forenings- eller kulturhus, hvilket vil koste et større tocifret millionbeløb. Søren Schow fortæller, at Venstre ikke kunne få opbakning til forslaget om at opgive planerne og sælge den centralt placerede ejendom, som kommunen købte for 3,7 millioner kroner i 2018. Da Bornholms Tidende fisker efter at få en indikation på, hvilke bygninger borgmesteren har i kikkerten, og sætter Dams Gård på snøren, svarer Thomas Thors sådan her:

Er det Dams Gård, som I nu sigter efter at sælge? Det er noget, Venstre har ytret ønske om. Er du blevet overbevist af de argumenter, som Venstre må have fremlagt de seneste dage?

– Jeg vil ikke gå ind og drøfte den post. Det har noget at gøre med, at det i givet fald vil blive et spørgsmål om salg, og der skal jeg selvfølgelig varetage kommunens interesser, fastslår Thomas Thors.