Svenskerne mangler viden om smitsom virusvariant i Skåne

Svenskerne mangler viden om smitsom virusvariant i Skåne
En gåtur gennem Ystads bymidte, mens man venter på færgen, vil resultere i 14 dages karantæne fra de kommunale arbejdspladser, så længe smittetrykket er højt i Skåne. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 11. JAN 2021 • 21:33
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
11. JAN 2021 • 21:33
Coronavirus

I hvilket omfang den mere smitsomme, britiske variant af coronavirussen findes i Skåne, ved de svenske myndigheder ikke meget om. Det fortalte talspersonen for Skånes epidemiindsats, Eva Melander, på et pressemøde mandag.

Skåne er i modsætning til Stockholm-regionen hårdere ramt af epidemien end i foråret 2020, hvor der på de skånske sygehuse højst var indlagt 100 patienter ad gangen. Mandag var der 571 indlagte i Skåne, og i sidste uge var tallet oppe på 630. Til sammenligning var der 920 indlagte i Danmark.

Der gisnes om, at de mange indlagte i Skåne, der har knap 1,4 millioner indbyggere, skyldes, at mere smitsomme versioner af covid-19 er i omløb.

- Det har vi ikke videnskabeligt belæg for endnu, men vi gør en indsats for at få det. Derfor har vi nu intensiveret identificeringen af vores virusstammer. Vi kan kun spekulere, vi kan ikke forklare, sagde Eva Melander ifølge avisen Expressen.

Formålet med grænselukningen til Danmark og Storbritannien, som de svenske myndigheder med få timers varsel indførte 21. december, var netop at forhindre spredningen af mutationen B117.