Stort smittetryk i Tyskland holder Sassnitz-rute lukket frem til pinse
Torsdag den 20. maj er lige nu bedste bud på, hvornår færgen Hammershus igen stævner ud fra Rønne med kursen sat mod Tyskland. Arkivfoto: Berit Hvassum

19. APR 2021 • 15:54 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Stort smittetryk i Tyskland holder Sassnitz-rute lukket frem til pinse

TRANSPORT

Bornholmslinjen udskyder igen genåbningen af tysklandsruten mellem Rønne og Sassnitz, oplyser rederiet i en pressemeddelelse, som konkluderer, at næste planlagte tysklandstur bliver til pinse, torsdag den 20. maj.

I pressemeddelelsen forklares det, at "optimisme er en god ting – men man skal også have noget at have den i. Sådan må vi erkende, at situationen omkring ruten til Tyskland er lige nu. At vi meget gerne vil sejle, og at vi i princippet er klar til at sejle med dags varsel. Men vi og vores samarbejdspartnere på Bornholm må også erkende, at selv om Danmark lige nu er i gang med en plan for genåbning, så er Tyskland desværre et andet sted. Tyskland kæmper lige nu med stigende smitte, stort pres på sundhedsvæsenet og med nye restriktioner på forsamlinger og udgangsforbud på vej. Med andre ord. Vi kan ikke se, at danskere får mulighed for at rejse til Tyskland – og endnu vigtigere kan vi heller ikke se, at tyskerne får mulighed for at komme til Danmark lige nu".

Konklusionen er altså, at første planlagte tur bliver til pinse:

"Derfor må vi tage beslutningen om endnu engang at udskyde opstarten på ruten til Sassnitz. Også for at imødekomme et tysk ønske om afklaring på de få bookinger, som der ligger på nuværende tidspunkt," forklarer rederiet.

I en melding fra pr- og kommunikationschef i Bornholmslinjen, Jesper Maack, fra den 7. april oplyste han, at det var blevet besluttet at aflyse yderligere afgange på Rønne-Sassnitz-ruten til foreløbig tirsdag den 20. april.
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.