Stort smittetryk i Tyskland holder Sassnitz-rute lukket frem til pinse

Stort smittetryk i Tyskland holder Sassnitz-rute lukket frem til pinse
Torsdag den 20. maj er lige nu bedste bud på, hvornår færgen Hammershus igen stævner ud fra Rønne med kursen sat mod Tyskland. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 19. APR 2021 • 15:54

19. APR 2021 • 15:54

TRANSPORT

Bornholmslinjen udskyder igen genåbningen af tysklandsruten mellem Rønne og Sassnitz, oplyser rederiet i en pressemeddelelse, som konkluderer, at næste planlagte tysklandstur bliver til pinse, torsdag den 20. maj.

I pressemeddelelsen forklares det, at "optimisme er en god ting – men man skal også have noget at have den i. Sådan må vi erkende, at situationen omkring ruten til Tyskland er lige nu. At vi meget gerne vil sejle, og at vi i princippet er klar til at sejle med dags varsel. Men vi og vores samarbejdspartnere på Bornholm må også erkende, at selv om Danmark lige nu er i gang med en plan for genåbning, så er Tyskland desværre et andet sted. Tyskland kæmper lige nu med stigende smitte, stort pres på sundhedsvæsenet og med nye restriktioner på forsamlinger og udgangsforbud på vej. Med andre ord. Vi kan ikke se, at danskere får mulighed for at rejse til Tyskland – og endnu vigtigere kan vi heller ikke se, at tyskerne får mulighed for at komme til Danmark lige nu".

Konklusionen er altså, at første planlagte tur bliver til pinse:

"Derfor må vi tage beslutningen om endnu engang at udskyde opstarten på ruten til Sassnitz. Også for at imødekomme et tysk ønske om afklaring på de få bookinger, som der ligger på nuværende tidspunkt," forklarer rederiet.

I en melding fra pr- og kommunikationschef i Bornholmslinjen, Jesper Maack, fra den 7. april oplyste han, at det var blevet besluttet at aflyse yderligere afgange på Rønne-Sassnitz-ruten til foreløbig tirsdag den 20. april.