Store festivaler debatterer på Gæstgiveren
Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
16. JUN 2021 • 11:59
Af: Henrik Nielsen

Store festivaler debatterer på Gæstgiveren

KULTUR

Mere end to millioner gæster besøger hvert år de danske festivaler. Det gør de for at høre musik, for at opleve nye input, stimulere sanserne, nyde frirummet og måske frem for alt for at føle sig som en del af et fællesskab. Det har der ikke været meget af under corona, og årets festivalsæson er også meget amputeret. Blandt andet har Wonderfestiwall aflyst, hvilket den også gjorde sidste år.

Derfor går seks af de største festivaler sammen for at sætte fokus på festivalernes betydning for fællesskabet, kunsten og økonomien.

Det sker fredag på Gæstgiveren, fremgår det af en pressemeddelelse.

Under overskriften Festivaler & fællesskab går Roskilde Festival, Smukfest, Northside, Tinderbox, Copenhell og Heartland for første gang sammen for at forklare og diskutere festivalernes perspektiv.

Corona og restriktioner har bragt hele branchen i knæ, men også styrket dialogen imellem festivalerne og blotlagt et udtalt behov for at sætte festivalkulturen og dens betydning på den politiske dagsorden med en fælles stemme. Blandt andet vil de gøre opmærksom på festivalernes rolle i udviklingen af kunsten, fællesskabet og sammenhængskraften og i forhold til økonomien både lokalt og for musikbranchen.

Der bliver tale om et heldagsprogram med indlæg, debatter og levende musik. Det hele begynder klokken 11.Flere nyheder