Statsministeren opfordrer: Hjælp ældre uden computer med at bestille vaccinestik

Statsministeren opfordrer: Hjælp ældre uden computer med at bestille vaccinestik
Statsminister Mette Frederiksen sender en opfordring til pårørende og venner om at hjælpe "slægtninge, ældre og udsatte, som måske ikke har adgang til computer," med at bestille tid til det tredje stik. Arkivfoto: Monkey Business Images
NYHED | DANMARK | 1. DEC 2021 • 18:39
Af:
Ritzau
NYHED | DANMARK
1. DEC 2021 • 18:39

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer "meget, meget kraftigt" ældre til at tage imod en udsendt invitation til tredje stik af coronavaccinen.

At tage imod vaccinationer er ifølge statsministeren "det helt centrale budskab", og det er lige nu en af de "vigtigste enkeltstående handlinger".

– Til oldeforældre, bedsteforældre, sårbare, personale i frontlinjen, alle jer, der er vaccineret allerede sidste vinter og i foråret: En meget, meget kraftig opfordring til at tage imod det tredje vaccinestik, siger Mette Frederiksen på et pressemøde.

Hun sender også en opfordring til pårørende og venner om at hjælpe "slægtninge, ældre og udsatte, som måske ikke har adgang til computer," med at få det tredje stik.

– Hellere i dag end i morgen. Derfor er det helt afgørende, at myndighederne og regionerne nu får skruet op for tempoet og kapaciteten, så man ikke skal vente, så ingen spilder den kostbare tid, som vi ikke har, siger Frederiksen.

Alle andre over 18 år, som fik det andet stik i sommer, vil modtage en invitation i løbet af de kommende måneder, tilføjer hun.

Regeringen holder pressemødet, få timer efter at Statens Serum Institut (SSI) har meddelt, at 5120 personer er smittet med coronavirus det seneste døgn. Det er det højeste antal under epidemien.

Der forventes ifølge SSI et højt tal også i morgen.

– Det er vigtigt, at vi nu sætter alle sejl til. Det skyldes også den nye variant Omikron. Vi ved fra tidligere varianter, at tid er den afgørende faktor, siger Frederiksen.

Der er konstateret syv tilfælde af smitte med Omikron i Danmark. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.