Sosu-assistent fra Rønne forbereder EU-sag om ringere løn på Bornholm

Sosu-assistent fra Rønne forbereder EU-sag om ringere løn på Bornholm
Sosu-assistent Dianna Morley vil gå hele vejen for at slippe af med lønforskellen på Bornholm og København. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 19. NOV 2023 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. NOV 2023 • 15:30

Dianna Morley fra Rønne er harm over, at mange offentligt ansatte på for eksempel Bornholm tjener mindre, end deres kolleger i storbyerne tjener ved at udføre det samme stykke arbejde. For at få sagen for EU-systemet skal hun bare først bevise, at hun har udtømt alle muligheder herhjemme. Det har sendt hende på en lang turné rundt i toppen af Danmark med foreløbig kun et enkelt lyspunkt.

Er det rimeligt, at en sygeplejerske på Bornholm tjener mindre end en sygeplejerske, der udfører det samme arbejde på et hospital i København? Eller at det samme gælder for eksempelvis sosu-assistenter og mange andre offentligt ansatte?

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning