Sommerbutikker hjælper overskud på vej for sportsforretning

Sommerbutikker hjælper overskud på vej for sportsforretning
Med sommerbutikker i blandt andet Brænderigænget i Svaneke havde sportsforretningen glæde af de mange turister, som besøgte Bornholm i sommer. Arkivfoto: Klaus Holsting
| ABONNENT | 19. FEB 2021 • 07:40
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
19. FEB 2021 • 07:40

ERHVERV

En enkelt turist gør ingen sommer, men er der nok af dem, er det en helt anden sag. Sådan var det sidste sommer, hvor rejselystne danskere strømmede her til øen efter et forår i den første nedluknings tegn. I Svaneke, Gudhjem og Allinge gik glade sommergæster nærmest skulder ved skulder i gaderne, og der var noget, Intersport Rønne havde gavn af.

– Jeg tror ikke, det kommer bag på mange, at vi har haft en fantastisk sommer. Jeg har salgssteder ude på øen, ikke kun her i Rønne. Et i Allinge, et i Svaneke og så lavede jeg et pop op i Gudhjem også, og det har faktisk hjulpet os. Det er de tre bedste steder her på øen at have sommerbutikker, og det har selvfølgelig givet noget, siger Sten Møller, som ejer og driver Intersport Rønne ApS.

Selskabet har forbedret sit årsresultat med mere end 700.000 kroner og har vendt et underskud til et overskud.

– Det er et pudsigt år at vende det i, men der har bare været så mange mennesker, siger Sten Møller.

Trods corona og nedlukning i foråret er Intersport Rønne kommet ud af 2020 med et overskud. For tiden holder indehaver Sten Møller blandt andet gang i forretningen med salg via Facebook. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Lidt ro på

Den gode sommer blev fulgt op af en god eftersommer.

– Vi har aldrig haft sådan en september og oktober før, som vi havde sidste år, siger Sten Møller.

En god omsætning i sommeren og sensommeren er ikke den eneste forklaring på, at det er lykkedes Intersport Rønne at opnå et godt årsresultat.

– Der er også skåret ind til benet på mange ting. Når man havner i sådan en situation, som vi gjorde sidste forår, så begynder man at kigge på, hvor man kan skære. Og uden at jeg skal rose mig selv, så er jeg her rigtig meget, og det har selvfølgelig også givet noget på noget mindre løn. Det er de primære ting, forklarer Sten Møller, som er både glad for og stolt af at kunne lave sådan et årsresultat.

– Det giver lidt ro på det hele, siger han.

Holde sig i gang

De positive erfaringer fra sidste sommer betyder, at Intersport Rønne også vil være at finde i Allinge, Svaneke og Gudhjem næste sommer.

– Allinge og Svaneke har jeg lejemål på. Den i Gudhjem er sådan en, vi tager år til år, men jeg kommer også til at køre med den i Gudhjem i år. Det gør jeg, siger Sten Møller.

Efter planen åbner butikkerne i Svaneke og Allinge til påske, og den i Gudhjem åbner til Kristi himmelfartsdag.

– Så vi håber stort på, at vi kan komme i gang til påske, og at folk får lov til at tage herover på en lidt lettere måde, siger Sten Møller.

Aktuelt holder han efter bedste evne gang i butikken i Snellemark i Rønne, blandt andet ved at sælge varer via Intersport Rønnes facebookside.

– Det er også for, at vi ikke skal gå helt i stå, for at holde os i gang, for at vise folk, at vi stadig er her, og at vi er klar, når vi åbner, så vi ikke helt bliver glemt, siger Sten Møller, som efter de seneste meldinger fra myndighederne håber, at han får lov til at åbne 1. marts.

– Det har været fornuftigt nok for os, men derfor er det alligevel ærgerligt, at vi skal gå og holde lukket i nogle måneder, siger han.

 


685.905

kroner i overskud fik Intersport Rønne ApS i 2020. Året før viste årsresultatet et minus på 24.715 kroner. Selskabet har med det seneste årsresultat en egenkapital på 1.272.599 kroner.