Men bortset fra det har naboerne ikke meget held med de indvendinger, som de forsøger at stoppe solcelleparken med.
Birgitte Nielsen tror ikke på, at solceller vil løse problemet med et højt indhold af nitrat i den jord, som solcellerne efter planes skal anlægges på. Med solcelleparken ønsker kommunen at slå to fluer med et smæk: Dels få mere vedvarende energi, dels at gøre noget ved det nitratproblem ved Kildevad, der har været kendt i mange år.
"Da en stor del af nitratnedsivningen sandsynligvis stammer fra tidligere produktion og brand på Dalegård og fra Bakkegård, vil det være ideelt at plante energipil for at optage nitrat fra undergrunden. Ved at opføre en solcellepark vil man kun ændre tilførsel af nitrat fra dyrkning på arealet, og ikke nitrst fra tidligere", skriver Birgitte Nielsen i sit høringssvar, der også kommer ind på flere kritikpunkter, der går igen i andre svar.
"Det vil være at skæmmende at opføre en solcellepark i et skønt naturområde med fortidsminder, trampestier og cykelveje. Problemet med solceller er desuden, at de producerer mest el, om sommeren og i dagtimerne, hvor behovet er mindre", skriver hun.
Den med nitraten har Birgitte Nielsen dog misforstået, mener kommunen. Hvert kritikpunkt er blevet forsynet med en kommentar, og om Birgitte Nielsens kommentarer om nitrat hedder det: