Skole kørte ud med lækkerier – de ældste elever fik besøg op til ferien

Skole kørte ud med lækkerier – de ældste elever fik besøg op til ferien
Som klasselærer tog Charlotte Nielsen turen rundt til eleverne i Peterskolens 8. klasse for at ønske dem en god ferie og give dem en pose med lidt lækkerier. Et par elever havde valgt at klæde sig ud som en dreng i klassen. Mens de fik besøg, holdt Peterskolen fastelavn for de yngste elever på skolen på Almegårdsvej. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 13. FEB 2021 • 15:58
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
13. FEB 2021 • 15:58

SKOLE

I halvanden måned har der stået 2021 i kalenderen, og lige så længe har de ældste elever i øens grundskoler modtaget hjemmeundervisning. De yngste elever er netop vendt tilbage til en hverdag med klassekammeraterne, men det er endnu uvist, hvornår dem i 5. klasse og opefter får samme mulighed. Derfor besluttede Peterskolen i Rønne at sende en håndfuld lærere på ekskursion på sidste skoledag inden vinterferien.

I dagens anledning kørte klasselærerne i 5.-9. klasse ud til deres elever for at ønske dem en god ferie og overrække en pose med en fastelavnsbolle og en lille karton kakao.

– Det var en fed måde at sige god ferie på. Nogle var klædt ud, og nogle kom bare ud til døren og tog imod. Nogle syntes helt tydeligt, at det var mega hyggeligt, og andre syntes, at det var lidt akavet, at deres lærer kom, fortæller Charlotte Nielsen, som er klasselærer i 8. klasse og viceskoleleder.

Sjovt og hyggeligt

På forhånd var lærerne lidt spændte på, hvordan det ville gå, fordi de skulle rundt på øen i sneen. Det gik fint, og det var en god oplevelse.

– Det er lang tid, hvor vi ikke har været sammen og set hinanden i virkeligheden. Så det var dejligt lige at sige hej og spørge, om de har det ok, siger Charlotte Nielsen.

Et par piger havde klædt sig ud som en af drengene i klassen, og en anden elev havde klædt sig ud som Hulk.

– Det var meget forskelligt, hvor meget de havde gjort ud af det, men det var sjovt og hyggeligt, lyder det fra deres klasselærer.

Det var skoleleder Hans Ulrik Munks idé, at skolen skulle køre ud til de ældste elever for at vise, at Peterskolen tænker på dem og savner dem.

– Det var smadderrart endelig at have lidt rigtig kontakt, fortæller Charlotte Nielsen.