Skal spille golf 24 timer i træk

Skal spille golf 24 timer i træk
I weekenden bliver der spillet golf om natten i Robbedale. Arkivfoto
NYHED | 2. JUL 2024 • 11:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
2. JUL 2024 • 11:00

Charity Golf Bornholm samler ind til velgørende formål, og blandt andet skal der i weekenden afvikles en natgolfsturnering og 24 timers golf.

På lørdag skydes Charity Golf Bornholm-ugen i gang, og det bliver otte dage med masser af tiltag, som alle har til formål at samle penge ind til Foreningen Velgjorenhed og Barnets Blå Hus i Rønne.

– Vi har valgt at støtte de to projekter, da vi finder deres arbejde rigtig vigtigt for børnene og deres familier. Deres arbejde finder vi utrolig vigtigt for Bornholm, og vi ønsker at holde pengene, der bliver samlet ind, på øen, fortæller Jesper Pihl, ejer af Golfkompagniet og stifter af Charity Golf Bornholm.

Lørdag klokken 12 begynder det hele med, at tre spillere plus gæster vil spille golf 24 timer i træk hos Bornholms Golfklub. Pengene der bliver samlet ind, går ubeskåret til indsamlingen.

– Folk kan donere på forskellige måder, og vi vil under alle omstændigheder få en rigtig lang dag på kontoret, fortæller Jesper Pihl, som skal spille døgngolf sammen med Mads Holst, udstyrsspecialist hos Mizuno Golf Danmark, og Mette Mikkelsen, formand i Bornholms Golfklub.

– Det bliver en helt speciel udfordring og selvfølgelig rigtig sjovt. Om natten vil vi skifte til samme setup, som vi bruger til natgolf. Når det så bliver lyst igen, skifter vi tilbage til normalt golfudstyr, siger han med henvisning til, at der samtidig med 24 timers golf bliver spillet en natgolfturnering, hvor der både er LED-lys i boldene, på banen og på flaget og hulkopperne, så man kan se hullet. Spillerne har også halskæder på med lys i, så man kan se hinanden.

Svømning, fodbold og musikfestival

Selvom velgørenhedsarrangementet hedder Charity Golf Bornholm, er det ikke kun golf, som foregår i løbet af de otte dage. Onsdag den 10. juli kommer den tidligere stjernesvømmer Sarah Bro til Gudhjem Svømmehal og vil træne Rønne Svømmeklubs konkurrencesvømmere. Den 28-årige svømmer vil samtidig fortælle om hendes fantastiske karriere, hvor højdepunktet var VM-bronzen på 4x50 meter fri og deltagelsen til OL i Rio i 2016 - samt 30 danske mesterskaber.

– Hun er blandt de bedste svømmere vi nogensinde har haft i Danmark, så det er et scoop, at vi har kunnet få hende til Bornholm. Hun har noget af en karriere bag sig, så svømmerne får en fantastisk eftermiddag, siger Jesper Pihl og oplyser, at svømmetræningen begynder klokken 14.

Torsdag den 11. juli kommer den tidligere professionelle fodboldspiller Martin Ørnskov til SE Byg Arena i Nexø for at træne børn i alle aldre i fodbold fra 16-18. NB Vennerne vil også være der og sælge sodavand og pølser. Der er tilmelding via Facebook Charitygolfbornholm, og det er gratis. Danbolig Nexø har nemlig givet et sponsorat, så det kan lade sig gøre.

Fredag den 12. juli er der fodboldtræning for piger på Svaneke Stadion, hvor Brøndby IF's U16-chefpigetræner Nadia Skansari vil undervise.

– Hun kommer til øen for at træne alle pigerne, så der venter en stor oplevelse for dem, og vi håber det kan være med til at holde pigerne i sporten, siger Jesper Pihl og oplyser, at det er gratis at deltage, og der er tilmelding via Facebook Charitygolfbornholm.

Lørdag den 13. juli fra klokken 13-19 er der Kiki Club Velgjorenhedsfestival i haven hos Pension Slægtsgården, og igen i år er Ida Corr i front for Kiki Club. Hun får i år selskab i haven af sangerinderne Clara Sofia og Lærke Emilie samt DJ Mousan Corr. Derudover er der Standup Show med Troels Messmann og tryllekunstner Kasper Stensbirk. Det er gratis at komme ind i haven.

Slutter hvor det startede

Søndag den 14. juli slutter det hele af med en golfturnering hos Bornholms Golfklub med gunstart klokken 9.30. Der er tilmelding via Golfbox.

Efter turneringen er der afslutning på hele velgørenhedsugen, hvor Jesper Pihl vil overrække pengene til modtagerne.

– Så alt i alt bliver det en fantastisk uge med en masse aktivitet til et fantastisk formål, siger han.

Hvis man vil læse mere om arrangementerne, kan man besøge hjemmesiden www.charitygolfbornholm.dk eller Facebooksiden www.facebook.com/charitygolfbornholm.