Siemens Gamesa satte den sidste vindmølle op tidligt lørdag morgen: 'Enestående samarbejde med Rønne Havn'

Siemens Gamesa satte den sidste vindmølle op tidligt lørdag morgen: 'Enestående samarbejde med Rønne Havn'
Den sidste ud af 72 vindmøller kom på plads på Kriegers Flak lørdag morgen. Foto: Jens-Erik Larsen
| 5. JUN 2021 • 11:41

5. JUN 2021 • 11:41

I morgentimerne lørdag den 5. juni blev den sidste af i alt 72 vindmøller installeret på Kriegers Flak, der bliver Danmarks største havmøllepark.

Det skriver Siemens Gamesa i en pressemeddelelse.

Næste skridt vil være at færdiggøre test og certificering af havmølleparken, så den kan blive indviet på den anden side af sommeren.

På trods af de logistiske udfordringer, som coronapandemien har medført, er tidsplanen for opførelsen af Vattenfalls Kriegers Flak havmøllepark blevet overholdt. De 72 havvindmøller er nu alle installeret 15-40 kilometer ud for Sjællands østkyst.

"Vi er glade for at installationen af havmøllerne nu er gennemført. På trods af corona har vi været i stand til at levere after planen – faktisk lidt forud for tidsplanen – hvilket viser, at vores strategi om altid at være forberedt på det uventede har vist sig at være robust. Vi er meget tilfredse med samarbejdet med vores partnere og stolte af det bidrag, havmølleparken vil yde til at gøre en fossilfri fremtid mulig," siger Catrin Jung, Head of Offshore Wind i Vattenfall.

Kriegers Flak bliver Danmarks hidtil største havmøllepark og kommer til at øge den danske elproduktion fra vind med henved 16 procent. Den første vindmølle blev installeret i februar 2021, og siden da er installationen af de resterende Siemens Gamesa-havvindmøller fortsat problemfrit.

"Det er utroligt tilfredsstillende, at vi - her midt i denne udfordrende coronatid - på sikker vis har kunnet  installere alle 72 vindmøller forud for tidsplanen. Det tætte samarbejde mellem Siemens Gamesa-medarbejdere, Vattenfall og Rønne Havn har været enestående. Vi ser frem til at fortsætte det fantastiske samarbejde med alle på Kriegers Flak-projektet," siger Marc Becker, CEO Offshore i Siemens Gamesa.

 

Fakta om Kriegers Flak

Kriegers Flak har en produktionskapacitet på 604 MW.

Havmølleparken kan dække det årlige elforbrug i ca. 600.000 danske husstande.

De 72 vindmøller har hver en totalhøjde på 188 meter, og hvert fundament vejer op til 800 tons.

Vindmølleparken ligger i Østersøen, 15-40 kilometer fra den danske kyst.

Vindmølleparken dækker et område på 132 km2, og der er blevet lagt omkring 170 kilometer undervandskabler.