Se billederne: Tejn Smedeforretning flytter

Se billederne: Tejn Smedeforretning flytter
Mandag morgen kom BHS Logistics således for at flytte de tungeste af Tejn Smedeforretnings maskiner. Foto: Jacob Jepsen
ERHVERV | TEJN | ABONNENT | 27. SEP 2021 • 09:55
Niels Ebdrup
Journalist
ERHVERV | TEJN | ABONNENT
27. SEP 2021 • 09:55

Tejn Smedeforretning vil forbedre arbejdsmiljøet og være førende inden for den grønne omstilling. Derfor flytter virksomheden nu til nye lokaler.

Tejn Smedeforretning flytter fra de gamle lokaler på Havnevej på Tejn Havn til tre gange så store lokaler lidt længere oppe i byen – Industrivej 8, oppe ved Butik Maritim.

Mandag morgen kom BHS Logistics således for at flytte de tungeste af maskinerne. Herunder den enorme kantpresse og maskinsaksen.

Smedeforretningens ejere, Emelie Pettersson og Tommy Bager, kunne i de gamle lokaler ikke længere udvikle virksomheden i den retning, de ønsker.

– Vi håber, at vi nu kan nå vores mål med at blive førende indenfor den grønne omstilling. Vi tror på, at selvom man er en tung metalvirksomhed, kan man sagtens være førende der. Samtidig kan vi få den arbejdsplads, vi gerne vil have, hvor værkstedet er så godt og lækkert indrettet, at vi kan tiltrække den gode arbejdskraft, siger Emelie Pettersson.

– Desuden bliver vi smedeværkstedet med den bedste krandækning og den største portåbning. Flytningen giver også mulighed for, at vi kan løfte en helt anden type store opgaver.

Arbejder med bæredygtighed

Emelie og Tommy har erfaret, at de ikke kan komme længere med deres forretningsstrategi i de gamle lokaler på Havnevej. De vil ifølge strategien have fokus på fire ting:

Kvaliteten af arbejdet, et godt arbejdsmiljø, god ledelse og den grønne omstilling.

Større faciliteter skal sikre et bedre arbejdsmiljø, fordi der bliver plads til, at alting kan have sin faste plads. Desuden bliver det mere bæredygtigt, fordi materialer og værksted kan være under samme tag. Tidligere kørte smedene materialer fra et lager på den ene side af Havnevej til værkstedet på den anden.

– Det er jo et kæmpe ressourcespild, konstaterer Emelie Pettersson, der fortæller, at der også er tænkt på bæredygtighed i forbindelse med indretningen af de nye kæmpe-lokaler på Industrivej.

– Vi indretter os med brugte ting – et brugt ventilationsanlæg, brugte kraner og så videre. Og vi flytter også ind i gamle lokaler i stedet for at bygge helt nyt, siger Emelie Pettersson.