Rønne Havns rabatstruktur frikendes i retten
Arkivfoto: Klaus Holsting

| GRATIS
7. MAJ 2021 • 17:30
Af: Torben Østergaard Møller

Rønne Havns rabatstruktur frikendes i retten

I RETTEN

Rønne Havn A/S har fredag fået Sø- og Handelsrettens ord for, at den må have lov til at ændre sin rabatstruktur, fortæller havnen i en pressemeddelelse.

Havnen er således blevet frikendt i forhold til Danske Færgers påstand om, at dens havneafgifter udgør misbrug af havnens dominerende stilling i strid med konkurrencelovens § 11.

– Det er en gammel sag, som forhåbentlig nu har fået en afslutning. Vi er glade for denne del af resultatet, som underbygger, hvad vi hele tiden har sagt, nemlig at vi som havn skal have en mulighed for at ændre på vores rabatstruktur. Det har vi nu også fået rettens ord for er fuldt lovligt, siger Rønne Havns administrerende direktør, Thomas Bendtsen, i pressemeddelelsen.

I den anden del af sagen blev omvendt Danske Færger frifundet for Rønne Havns betalingskrav, fordi retten lagde vægt på et brev, som efter rettens opfattelse bandt havnen til at fastholde priserne over for Danske Færger i besejlingsperioden frem til august 2018.

Denne del af afgørelsen er Rønne Havn ikke enig i, og pressemeddelelsen oplyser, at havnen nu vil nærlæse afgørelsen og tage stilling til det videre forløb.

 
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder