Røde og de andre katte på havnen fik nye sovekasser

Røde og de andre katte på havnen fik nye sovekasser
Røde kigger frem for at se, hvad der sker. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 31. MAR 2021 • 06:06
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
31. MAR 2021 • 06:06

DYREVELFÆRD

Den røde kat kigger forsigtigt frem for at se, hvad alt postyret skal være godt for. Den kan roligt komme frem for at spise maden, der er stillet frem, og tage et nærmere kig på de to nye kasser, som er til Røde og de andre 13 neutraliserede og vaccinerede katte på Rønne Havn.

De glade givere er fra Røbo, et botilbud for voksne med varig fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, og denne formiddag er Jesper, Roar, Michael og Adam kommet sammen med nogle af Røbos medarbejdere for at aflevere kasserne. De skynder sig at fortælle, at Terese og Karen også har været med til at lave kasserne.

Rebecca Douglas Elleby, formand for Katte på Bornholm, er mødt op på sydhavnen for at tage imod kasserne, som er lavet i træ, dekoreret, isoleret med flamingo og med bløde hynder at ligge på, når kattene skal have en lur eller blot vil krybe lidt i læ.

– Vi har i forvejen nogle kasser i flamingo, men de her er jo meget flottere, siger Rebecca Douglas Elleby begejstret.


Jennie Knak-Olsen (medarbejder), Jesper Hjorth Olsen, Roar Jensen, Rebecca Douglas Elleby (fra Katte på Bornholm), Michael Kure og Joyce Abbott (medarbejder) og Adam Hansen og de to kasser, som beboere på Røbo har fremstillet til Katte på Bornholm. Foto: Jacob Jepsen


Flere kasser på vej

– Vi vil gerne i gang med at lave nogle flere kasser, men det bliver nok først til efteråret, for nu skal vi i gang med nogle fuglekasser, så vi kan få fugle i haven, siger pædagog Joyce Abbott fra Røbo, der fortæller, at man har fået doneret forskellige byggematerialer til kasserne.

– Så synes jeg, at vi skal sende de næste kasser til kattene på Nexø Havn, så der ikke bliver forskelsbehandling, siger Rebecca Douglas Elleby.

Belinda Sonne Andersen og Rebecca Douglas Elleby stiftede foreningen Katte på Bornholm i 2018, og siden da har de reddet og videreformidlet flere end 200 bornholmske katte. Målet er at reducere den bornholmske bestand af vildtlevende katte.

Adam Hansen og Rebecca Douglas Elleby med en af kasserne. Foto: Jacob Jepsen