René Danielsson vil ikke længere i Folketinget

René Danielsson vil ikke længere i Folketinget
René Danielsson blev genvalgt til kommunalbestyrelsen med 2.799 personlige stemmer – et antal, der kun blev overgået af Morten Riis. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 18. NOV 2021 • 11:01
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
18. NOV 2021 • 11:01

Dansk Folkeparti skal finde en ny spidskandidat til næste folketingsvalg, efter at René Danielsson landede formandspost for social- og sundhedsudvalget.


René Danielsson vil trække sig som Dansk Folkepartis spidskandidat til næste folketingsvalg.

– Det kommer vi til at lave om på, siger han til Tidende.

Han blev valgt som afløser for Jess Christian Persson i september 2020. I den nye kommunalbestyrelse bliver Dansk Folkeparti en del af det politiske flertal, og René Danielsson er efter et flot personligt valg udpeget som formand for social- og sundhedsudvalget.

– Jeg får så store arbejdsopgaver de næste fire år, at vi skal finde en anden. Folketinget har aldrig haft min store interesse. Med den opgave, der venter nu, kommer jeg ikke til at gå efter noget som helst folketingskandidatur de næste to år, siger han.

– Men jeg vil ikke afvise, at jeg kan komme til at stå på listen som nummer tre for at støtte partiet, tilføjer René Danielsson.

Senere torsdag ventes det at blive offentliggjort, om René Danielsson er blevet valgt til regionsrådet i Region Hovedstaden. Partiet fik et ringe valgresultatet og opnåede kun ét mandat, så de personlige stemmetal bliver afgørende.

Tavs om Christiansborg

Dansk Folkeparti går en uvis fremtid i møde, da partiet efter alt at dømme skal finde en ny formand efter Kristian Thulesen Dahl.

René Danielsson ønsker ikke at udtale sig om formandsvalget.

– Det har jeg for travlt til.

Det er før set, at populære kandidater fra kommunerne pludselig kan komme i spil til en partilederpost på Christiansborg, men det afviser René Danielsson klart som en mulighed.