René Danielsson: Jeg håber de er klar til en som mig

René Danielsson: Jeg håber de er klar til en som mig
René Danielsson har aldrig haft svært ved at tale med mennesker. Den evne kommer ham også tilgode i det kommende job som SOSU-assistent. Fotograf Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 16. JAN 2022 • 18:00

Den 35-årige kommunalpolitiker René Danielsson forlader sit job i hæren. Nu vil han være SOSU-assistent.

Efter 16 år siger René Danielsson (DF) farvel til hæren. Nu venter et nyt liv på studiebænken, hvor René Danielsson vil uddanne sig til social- og sundhedsassistent.

René Danielsson, der fik over 2.700 personlige stemmer til kommunalvalget i november, afslørede lørdag, at han længe har kæmpet med frustrationer i sit arbejde som sergent og oversergent på Almegårds Kaserne.

Til Bornholms Tidende uddyber han sin beslutning.

– Jeg har svært ved at kapere, at man behandler soldater på den måde, som man gør. Det giver ikke mening at uddanne mennesker til krig, når Danmark ikke vil bruge de nødvendige ressourcer på det, mener han. 

– Ulempen ved at være i en offentlig institution er, at de, der vil have en stor karriere, ikke fortæller sandheden. Man har svigtet Danmark og NATO. Det irriterer mig så meget, at jeg ikke kan være i det, uden at jeg trækker mine frustrationer ud til mine omgivelser, siger han. 

Vil ikke bare hæve en hyre

Beslutningen om at forlade Forsvaret har været længe undervejs, fortæller Danielsson.

I halvandet år har René Danielsson mærket en stigende utilfredshed i sit arbejde i hæren. Undervejs forsøgte den 35-årige sergent at finde andre jobs indenfor Forsvaret og Beredskabsstyrelsen i Allinge, som kunne bringe arbejdsglæden tilbage, dog uden held. 

– Jeg havde en tro på, at jeg kunne have fået et skrivebordsjob i hæren. Og jeg har ledt med lys og lygte efter ét, der kunne give mig glæden tilbage. Men det endte med, at jeg bare hævede en hyre, fortæller han. 

35-årige René Danielsson blev efter valget i november formand for Social- og sundhedsudvalget.  

Det kommende liv som studerende skræmmer ham ikke. Det markante karriereskift bunder ifølge René Danielsson i et oprigtigt ønske om at give noget tilbage til samfundet og mennesker og være i en jobfunktion i plejesektoren, som er i stærk mangel af arbejdskraft. 

– For mig handler det om, hvor jeg kan gøre størst nytte. Problemet med rekruttering på Bornholm er kun steget. Samfundsmæssigt og personligt giver det mig den højeste tilfredsstillelse at udføre et hårdt arbejde, fortæller han. 

– Ældreområdet kan være tumultarisk men jeg har aldrig haft problemer med arbejdspres, så længe der er en mening med det. Der er SOSU’er, som har haft det på samme måde som mig, og kan jeg gøre en forskel, så er det den største forskel jeg kan give. 

– Jeg har haft meget overarbejde i hæren, så jeg tror ikke, at det bliver meget anderledes. Jeg håber dog, at de (Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, red.) er klar til én som mig. Jeg er jo ikke en typisk studerende, siger han med smil i stemmen. 

Tror du, at der vil komme en afsmittende effekt af mandlige ansøgere til SOSU-uddannelsen efter nyheden om dit karriereskifte er kommet frem?

– Hvis det gør, at det bliver mindre tabu at søge som mand, vil det være godt. Også at kunne få en mere ligelig fordeling af kvinder og mænd. Faget vil have godt af flere mandlige kollegaer, som har nogle andre perspektiver på at få tingene løst, siger René Danielsson.

Er det vemodigt at slutte efter 16 år i forsvaret?

– Ja, for søren. Det har ikke været nogen nem beslutning. Der har været adskillige dage, hvor jeg har siddet og skreget i min bil. Men livet er for kort til at være mavesur, lyder det afsluttende fra en glad René Danielsson.

Han påbegynder uddannelsen som SOSU-elev på onsdag.