Rådsnar holdkammerat indstillet til pris

Rådsnar holdkammerat indstillet til pris
Niels Ole Madsen og Jan-Ole Pedersen har været kammerater siden ungdommen. De er også holdkammerater på Viking Fodbolds 60+-hold, og den ene er indstillet til en pris for at have reddet den andens liv. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| 11. FEB 2021 • 21:03
Henrik Nielsen
Journalist

11. FEB 2021 • 21:03

SUNDHED

Jan-Ole Pedersen handlede hurtigt, da holdkammeraten Niels Ole Madsen i august blev ramt af en hjertestop ved Viking Fodbolds klubhus på Rønne Stadion Nord. De spiller sammen på klubbens 60+-hold, og i en pause i træningen faldt Niels Ole Madsen uden varsel om. Mens holdkammeraterne ringede 112, gik Jan-Ole Pedersen og en af de andre spillere i gang med at give hjertemassage til kammeraten, som han har kendt siden ungdommen.

For den indsats er han indstillet til Årets Hjerteredder, som Hjerteforeningen står bag. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med hjælp fra Preben Holm fra Viking Atletik og Morten Blem fra DBU Bornholm lykkedes det også at finde en hjertestarter, og man fik givet Niels Ole Madsen et enkelt stød, før ambulancen ankom, og ambulancefolkene overtog genoplivningen. De gav ham yderligere fire stød, og 20 minutter efter slog hans hjerte igen.

Mens ambulanceredderne var i gang, sørgede Jan-Ole Pedersen for at kontakte Niels Ole Madsens kæreste og bror og fik samlet hans ting sammen.

Niels Ole Madsen blev fløjet til Rigshospitalet, hvor lægerne fandt en stor blodprop i hjertet. Han var indlagt i en uge, fik indopereret en implanterbar hjertestarter og kom hjem uden fysiske mén. Han har det godt i dag. Men han er ikke blevet bedre til fodbold, har Jan-Ole Pedersen tidligere fortalt her i spalterne.

Hjerteforeningen har modtaget 47 indstillinger til Årets Hjerteredder 2021, som bliver kåret i Hjertegalla på TV 2 Charlie lørdag den 13. marts.