Projekt Nordliv jagter de sidste millioner

Projekt Nordliv jagter de sidste millioner
Projekt Nordliv er en gennemgribende ombygning af Bornholms Idræts- & Kulturcenter. Illustration: BIKC
NYHED | ALLINGE
25. MAJ 2022 • 21:30
Jesper Gynther
Journalist

Projekt Nordliv mangler de sidste millioner, før finanseringen er på plads. Projektet indeholder en ombygning af Bornholms Idræts- & Kulturcenter, som fremover blandt andet skal indeholde et børnehus.

Finansieringen af Projekt Nordliv nærmer sig de 46 millioner kroner, hvoraf en del er kommunens byggebudget, noget er Bornholms Idræts- og Kulturcenter (BIKC) egne midler, og resten er fondspenge. Det skal ses i lyset af et behov på tæt på 69 millioner kroner.

Formanden for BIKC, Carsten Grønning, ser sammen med resten af bestyrelsen meget frem til, at spaden snart kan stikkes i jorden til det nye børnehus og den ombyggede hal, som børnehuset bliver en del af.

– Mange lokale er både ivrige og også utålmodige efter at se, at der sker noget, altså noget helt konkret, siger formand Carsten Grønning fra BIKC i en pressemeddelelse.

Status på projektet blev mandag den 23. maj præsenteret for borgmester Jacob Trøst (K) og forperson for Børne- og Skoleudvalget Morten Riis (Ø), som blandt andet fik fremvist planer og tegninger på en gåtur rundt på det store areal, hvor legepladser, stier, børnehus, p-pladser og en udvidelse af hallen med motoriklandskab placeres.

Samarbejdet med regionskommunen er en stor del af det nye projekt, og Carsten Grønning er spændt på, hvordan det kommer til at gå.

– Projekt Nordliv er muligvis det første projekt i Danmark, hvor en kommunal kerneopgave bygges sammen med en selvejende hal. Der er ikke mange eksempler at læne sig op ad, så der ligger ikke en skabelon, vi kan anvende. Her er næste skridt en formel samarbejdsaftale, siger han.

Læs mere om Projekt Nordliv her: https://bikc.dk/nordliv_nordlandshuset

Projektet omfatter også området mod Cirkuspladsen. Illustration: BIKC