Politiet på Folkemødet: 'Vi er kommet godt fra start'
To af politiets sprængstofshunde, som render rundt på pladserne mellem arrangementer. Der bliver screenet for sprængstoffer blandt andet inden politikere skal på scenen. Foto: Jens-Erik Larsen

| GRATIS
17. JUN 2021 • 16:43
Af: Niels Vesterlund Mathiesen

Politiet på Folkemødet: 'Vi er kommet godt fra start'

FOLKEMØDET

Til Folkemødet er det Københavns Politi, der har det operationelle ansvar. Der stilles igen i år med ekstra beredskab, der hjælper Bornholms Politi. Det er ikke kun betjente, der er mødt op i ekstra tal, det er også ekstra motorcykler, sprængstofshunde og betjente til hest. Indtil videre er alt gået vel, forsikrer Rasmus Agerskov Schultz, der er vicepolitiinspektør.

Den største hovedpine op til Folkemødet har været trafikken i Allinge, fortæller Rasmus Agerskov Schultz. Folkemødet er i år vældig reduceret, og det har betydet, at flere områder er åbne for både hårde og bløde trafikanter, hvilket der ikke plejer at være under Folkemødet.

– Trafikken kører godt, og det fungerer fint rundt om i Allinge. Det var trafikken, vi var mest nervøse for, inden vi startede i dag, men her er ingen problemer at berette om endnu, siger Rasmus Agerskov Schultz.

Til at afvikle trafikken så flydende som muligt, har politiet flere motorcykler kørende, der skal hjælpe med at afvikle trafikken. De kører rundt i Allinge mellem havn, cirkuspladsen og længere ud.

Hunde og heste

Ud over motorcykler på to hjul, stiller politiet med dyr på fire ben. Der er tale om sprængstofshunde, der går rundt på pladsen. De screener og sikrer pladsen for sprængstof, også under arrangementer. Men især i tidsrummet mellem debatter og arrangementer går hundene rundt og snuser efter sprængstof mens Folkemødets personale går rundt og spritter bænke og borde af.

Betjente til hest ses også i bybilledet.

– Det er første gang, at vi har heste med. Udover at det ser flot og elegant ud, så sørger det for, at vores betjente sidder højt i folkemængder. Det giver vores betjente et rigtig godt overblik under sådanne omstændigheder, siger Rasmus Agerskov Schultz

Et festligt arrangement

Da Folkemødet er et meningsbefordrende arrangement, har politiet ikke ansvaret for, at coronarestriktionerne bliver overholdt inde på selve pladserne. Det gør Folkemødets egne covid-19-guider. Ved et meningsbefordrende arrangement gælder restriktionerne ikke længere, men Folkemødet har alligevel valgt at overholde alle gældende restriktioner og mere til.

Men lige så snart man forlader Folkemødets pladser, har politiet igen ansvaret for, at restriktionerne bliver overholdt.

– Alt med restriktionerne har ikke fyldt meget indtil videre. Det er vores opgave, at vi skal sikre en festlig begivenhed, og derfor er det med den bløde hat, når vi snakker med folk under Folkemødet. Det skal være rart og festligt. Der har ingen problemer været rent politimæssigt, siger Rasmus Agerskov Schultz.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder