Peter Juel-Jensen: Regeringen stemmer mig hele tiden ned

Peter Juel-Jensen: Regeringen stemmer mig hele tiden ned
Peter Juel-Jensen ved Venstre Bornholms generalforsamling tirsdag aften i Nylars Samlingshus. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. JUN 2021 • 23:59
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
15. JUN 2021 • 23:59

Bornholms folketingsmedlem fra Venstre har haft svære arbejdsvilkår, siden regeringsmagten skiftede, og statsminister Mette Frederiksen (S) dannede regering for snart to år siden.

Det lagde MF Peter Juel-Jensen (V) ikke skjul på, da han tirsdag aften berettede om sit syn på "rigets tilstand" ved Venstre Bornholms generalforsamling i Nylars Samlingshus.

Her fortalte Peter Juel-Jensen, at han det seneste år har "forsøgt at passe på Bornholm" og herunder fremsat tre beslutningsforslag, som han også fik med i Venstres bud på årets finanslov. Det første forslag kom i april og handlede om at oprette et team, der skulle genstarte landdistrikterne efter coronaperioden.

– Men allerede inden var mit forslag blevet overhalet af regeringen, der åbenbart havde nærlæst vores finanslov. Man skal ikke brokke sig over, når andre stjæler ens politik, det er jo det, det hele handler om, men sådan føles det ikke. Mit forslag blev derfor stemt ned, fortalte Peter Juel-Jensen.

Da den bornholmske MF'er forsøgte sig igen, handlede forslaget om såkaldte frilandsbyer.

– Det var kraftigt inspireret at både bornholmske ildsjæle, men også Landdistrikternes Fællesråd og et par landdistriktsforskere. SF havde et lignede forslag, men da mit blev behandlet først, blev jeg stemt i græsset. Regeringen og støttepartier ville afvente forslaget fra SF, for det var jo en af vennerne, sagde Peter Juel-Jensen.

Senest prøvede Peter Juel-Jensen at få indført landevejsprincippet, så det med billigere priser på færgerne vil koste det samme at rejse en kilometer over vand, som det koster at køre en kilometer over land.

– Men nej, selvom alle før valget mente, at vi skulle i mål om landevejsprincippet, så blev jeg stemt ned, berettede Peter Juel-Jensen.

– Med sommerpakken giver man cirka 110 millioner til transport i en periode. Et fuldt implementeret landevejsprincip ville ud over billigere transport betyde mere vækst og flere arbejdspladser, mere forudsigelighed, større lyst til bosætning og oprettelse af erhverv.

– Det stemte man ned fra regeringens side, konstaterede Peter Juel-Jensen.