Peter Juel-Jensen: 'Færgeleje på Sjælland kan presse svenskerne'

Peter Juel-Jensen: 'Færgeleje på Sjælland kan presse svenskerne'
– Vi bliver tvunget til at lægge noget vægt bag ordene, mener Peter Juel-Jensen (V). Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 16. JUN 2021 • 18:05
| ABONNENT
16. JUN 2021 • 18:05

TRANSPORT

Når forligskredsen bag det færgeforlig, som danner baggrund for Molslinjens besejling af Bornholm, formentlig mødes den 7. september i Transportministeriet, mener Venstres Peter Juel-Jensen fortsat at en destination på Sjælland bør diskuteres i forhold til Rønne-Ystad-ruten.

– Jeg synes, det er legitimt at få det undersøgt. Jeg siger ikke, vi skal sejle direkte til København, men jeg synes, vi bør gøre os nogle politiske overvejelser om Sjælland, siger han.

Du tænker på et færgeleje, som kan tage Bornholmslinjens færger, hvis det af en eller anden grund bliver svært for danskere at køre gennem Sverige til og fra Bornholm?

– Ja, en eller anden form for mulighed for at sejle direkte til Sjælland, såfremt man ikke kan komme gennem Sverige.

Hvad med den meget omtalte transitkorridor gennem Sverige, som skal sikre, at bornholmere og andre kan komme til og fra Bornholm?

– Hvad den angår prøver vi hele tiden at presse på. Og der bliver man selvfølgelig også nødt til at give en eller anden form for status. Men jeg mener, at vi med den danske snak om en destination på Sjælland kan presse svenskerne lidt, for der er ingen tvivl om, at med de investeringer, man har lavet i Ystad, og den omsætning sejlende til Bornholm lægger i både Ystad og Malmø, har det en betydning for svenskerne. Vi bliver tvunget til at lægge noget vægt bag ordene. Det kan vi gøre ved at lave de indledende forberedelser til en eventuel destination på Sjælland, siger Peter Juel-Jensen.