Transportordfører kommer på besøg før vigtige forhandlinger
Færgekapaciteten for både passagerer og gods er nogle af emnerne, når transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) besøger Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
18. JUN 2021 • 07:52
Af: Henrik Nielsen

Transportordfører kommer på besøg før vigtige forhandlinger

POLITIK

Folketinget går snart i gang med forhandlinger om fremtidens infrastruktur i Danmark. Med ved bordet sidder Venstre, og for at klæde ordfører Kristian Pihl Lorentzen så godt på som overhovedet muligt til de forhandlinger har Peter Juel-Jensen inviteret sin partikollega en tur til Bornholm.

I løbet af halvanden dag møder Kristian Pihl Lorentzen en række aktører, som kan fortælle ham om Bornholms transportudfordringer fra forskellige perspektiver.

– Jeg er glad for, at hans besøg er blevet så vel modtaget, og at så mange har haft mulighed for at komme med input, fortæller Peter Juel-Jensen i en mail.

Programmet begynder tirsdag formiddag, hvor Venstres transportordfører møder hoteldirektør Trine Richter og direktør Pernille Kofod Lydolph fra Destination Bornholm til en snak om kapacitet og dens betydning for turismen. Senere følger møder med direktør Christina Dideriksen i Bornholms Lufthavn om flytrafik og sociale rabatter, BHS Logistic om godskapaciteten og Rønne Havn om blandt andet udbygning, kapacitet og krydstogt.

På førstedagen bliver det også til et møde med Cyklistforbundet på Bornholm, inden Kristian Pihl Lorentzen skal fortælle Hasle-Rønne Rotary om vigtigheden af god infrastruktur i Danmark.


Kristian Pihl Lorentzen og Peter Juel-Jensen har været folketingskolleger i flere år. Her er de fotograferet under et tidligere besøg på Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Onsdag tager Peter Juel-Jensen og Kristian Pihl Lorentzen morgenfærgen til Ystad og et besøg på byens havn, blandt andet i selskab med Anders Hansson og Magnus Ehrenberg fra Moderaterna.

Ifølge Peter Juel-Jensen er det af største vigtighed, at Venstres hovedforhandler er klædt godt på til de kommende forhandlinger ud fra et bornholmsk perspektiv.

– Også fordi der er indkaldt til forligskredsmøde i forligskredsen bag forliget om besejlingen af Bornholm den 7. september, hvor både kapaciteten på passager- og godssiden bliver et emne. Ligesom både transportkorridor og en undersøgelse af mulighederne for en destination på Sjælland må forventes at være emner, der skal diskuteres, såfremt transit gennem Sverige igen skulle blive en udfordring, fortæller han.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder