Patientforening for mange bornholmere søger frivillige

Patientforening for mange bornholmere søger frivillige
Foto: Jens-Erik Larsen
24. JAN 2022 • 17:42
Elisabeth Krogh
Journalist

En af de helt store folkesygdomme er diabetes. Omkring 2500 bornholmere har diabetes og over 700 bornholmere er medlemmer af Bornholms Diabetesforening.

Der er brug for mange frivillige for at stå for medlems-aktiviteter til de mange medlemmer, og derfor slår foreningen nu et slag for at få flere frivillige, oplyser formand Mai-Britt Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det gør Bornholms Diabetesforening i forbindelse med sin kommende ordinære generalforsamling.

– De to år siden sidste generalforsamling har været noget af et forhindringsløb på grund af coronarestriktionernes indvirkning på muligheden for at kunne gennemføre vores mange aktiviteter. Vi håber nu på, at situationen meget snart normaliseres, så vi igen kan tilbyde hele vores store vifte af medlemsaktiviteter, siger Mai-Britt Jørgensen.

Og det betyder, at der er brug for flere frivillige til at hjælpe med at planlægge og gennemføre aktiviteterne. Der er behov for hjælp til både mindre og større opgaver, så al hjælp tages imod med kyshånd, siger Mai-Britt Jørgensen.

Der vil være mulighed for at få mere at vide om konkrete opgaver i forbindelse med generalforsamlingen, som er onsdag den 9. februar 2022 i AakirkebyHallerne.

Efter generalforsamlingen vil Karina Nørby, centerchef for Sundhed og Forebyggelse i Bornholms Regionskommune blandt andet fortælle om kommunens indsats i forbindelse med forebyggelse og behandling af diabetes. Bjarne Kure, der er vores lokale diabetesambassadør, underholder med sine viser, inden der bliver kaldt til fællesspisning, oplyser Mai-Britt Jørgensen.

Bornholms Diabetesforening inviterer i første halvdel af 2022 blandt andet til møde med Diabetesforeningens formand Jørgen Andersen, og på en bustur til det helt nybyggede Steno Diabetes Center Copenhagen i Herlev.

Antallet af danskere med diabetes er fordoblet i de sidste 20 år, og stadig flere forventes at få diabetes fremover