Op mod 200 km/t: Politiet søger vidner til vanvidskørsel på hele Bornholm

Op mod 200 km/t: Politiet søger vidner til vanvidskørsel på hele Bornholm
Bornholms Politi beslaglagde fredag eftermiddag denne Audi, som menes at have kørt op mod 200 kilometer i timen på de bornholmske landeveje. Føreren er sigtet for at have bragt andres liv i fare. Foto: Bornholms Politi
| 3. MAJ 2021 • 11:45
Jakob Nørmark
Journalist

3. MAJ 2021 • 11:45

FÆRDSEL

En 25-årig bilist er sigtet for at have bragt andres liv i fare, da han menes at have kørt omkring 200 kilometer i timen på de bornholmske landeveje i fredags først på eftermiddagen. Politiet efterlyser stadig vidner, der har set den mørke Audi-stationcar i høj fart.

– Vi vil meget gerne have fat i vidner til den her kørsel. Man kan ikke undgå at have lagt mærke til det, hvis en bil har kørt omkring 200 kilometer i timen, siger politikommissær Jacob Trøst til Bornholms Tidende.

"Bilen kørte imellem Aakirkeby og Nexø i ukendt retning", meddelte Bornholms Politi i fredags på Twitter. Om det er statsvejen Nexøvej, der er tale om, kan Jacob Trøst, der er leder af færdselsafdelingen, imidlertid ikke bekræfte. Han fortæller, at politiet har optagelser, der indikerer, at vanvidskørslen har fundet sted på flere andre strækninger.

Kan du oplyse, præcist hvor og hvornår det foregik?

– Det er foregået den 30. april om eftermiddagen, omkring middagstid. En af de ting, vi skal efterforske, er, hvor præcist det er foregået. Det har vi ikke fastslået endnu, siger Jacob Trøst.

De vidner, som I ønsker at høre fra, kan de have set noget på hele Bornholm, eller har I en geografisk afgrænsning?

– Der er blevet kørt over store dele af Bornholm, så vi vil ikke udelukke noget.

Hvor hurtigt mener I at kunne bevise, at bilen har kørt?

– Jeg kan ikke komme det nærmere, end at det er oppe i nærheden af 200 kilometer i timen. Der er jo en vis fejlvisning på et speedometer. Og en af de ting, vi skal undersøge, er, hvor stor fejlvisningen er på speedometeret, så vi kan dokumentere, hvad den reelle hastighed har været.