'Jeg ønsker at finde min plads her på Bornholm'

'Jeg ønsker at finde min plads her på Bornholm'
Malene Møller. Privatfoto
| ABONNENT | 28. DEC 2020 • 11:19
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
28. DEC 2020 • 11:19
DAGENS NAVN: Malene Møller flyttede tidligere i år med sin familie til Vestermarie. Hun er uddannet laborant og håber på at finde sin helt egen plads på Bornholm.

Hvorfor er I flyttet til Bornholm?

– Vi faldt pladask for Bornholm, da vi første gang gik af færgen. Vi faldt hurtigt i snak med en kvinde, der bare var så imødekommende, og det blev jeg rigtig draget af nemlig gæstfriheden fra bornholmerne. Jeg tænkte hurtigt: det er her, vi skal bo. Bornholm minder mig lidt om derhjemme, det er det første sted i Danmark, at jeg har følt mig hjemme. Mine børn skal vokse op med frie rammer, ligesom jeg selv gjorde i mit hjemland. Min store søn på syv år løber bare hen til naboen, og det føles tryggere her, end da vi boede i Birkerød.

Hvor er du vokset op?

– I Nuuk i Grønland. Der var den der frie leg og mulighed for at udforske området og naturen. Da jeg var barn, plejede min mor at råbe ud ad vinduet, når der var mad, og så jeg løb hjem fra legepladsen. Den tryghedsfølelse har jeg også her på Bornholm. Og jeg havde ikke regnet med at finde så gode venner her på øen, som jeg har gjort. Det er fantastisk.

Kan du beskrive Grønland med tre ord?

– Åbent, kærligt og varmt – lidt ironisk, når det jo er koldt deroppe, og der er lange vintre, men det er et varmt land med kærlige mennesker.

Hvad arbejder du med?

– Lige nu er jeg ledig. Jeg er uddannet laborant og har før arbejdet på DTU i ti år. Der underviste jeg i flere fag, og selvom jeg ikke er uddannet lærer, så er det faktisk det, jeg brænder for – nemlig at undervise.

Hvad drømmer for fremtiden?

– Jeg håber på at finde mit spot på Bornholm. Jeg har et åbent sind, men jeg ønsker at finde min plads her. Jeg vil gerne byde ind med noget og overvejer at finde et arbejde indenfor undervisning. Det er den vej, jeg gerne vil gå, og det håber jeg, at jeg kan på Bornholm.

 
 

Malene Møller

35 år

Uddannet laborant

Opvokset i Nuuk, Grønland

Bor i Vestermarie

Gift med Joao

Mor til Oscar på syv og Atlas på et