Ny restaurant i Gudhjem: 'Vi vil lave et folkeligt sted'

Ny restaurant i Gudhjem: 'Vi vil lave et folkeligt sted'
Næste trin i ombygningen bliver nu at få lagt terrasse, hvor parret vil lave udendørsservering. I ejendommens facade har man desuden fået indsat en ekstra dør til et coronavenligt ind- og udgangsparti. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 19. APR 2021 • 17:13
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
19. APR 2021 • 17:13

ERHVERV

El-artikler bliver nu skiftet ud med smørrebrød for ejendommen i Brøddegade 25 i Gudhjem.

Bygningen, der tidligere har huset Gudhjem El-Service, er nemlig nu overtaget af parret Mette og Brian Dieckmann, der i disse dage er i fuld sving med at omgøre den tidligere el-butik til restaurant. Den får navnet "Hos Mette" og vil have smørrebrød på menuen.

– Vi ønsker at lave et folkeligt sted med fuldstændig traditionelt smørrebrød, som vi kender det. Det synes jeg, at vi trænger vi til, siger Mette Dieckmann, der taler, mens hun står i arbejdstøj i hvad der tidligere udgjorde Gudhjem-els butikslokale. I midten af rummet står kasser med ledninger, lamper og gammelt inventar fra butikken. Udover skinnerne med spots i loftet, udgør de det sidste levn af inventar fra el-butikken. Siden parret overtog ejendommen tilbage i december 2020, har den stået på et større renoveringsarbejde for at nå i mål med en åbning, der planlægges til starten af maj.

– De nye udmeldinger med, at man må åbne den 21. april, kommer vi desværre ikke til at nå. Det har generelt været en meget usikker tid at åbne restaurant i, fordi meldingerne har været så uklare. Men vi regner med, at vi når det til starten af maj, siger Mette Dieckmann.


Mette og Brian Dieckmann kommer fra en baggrund som landbrugsdrivende på Tåsinge. Brian Dieckmann er uddannet landmand, mens Mette Dieckmann oprindeligt er kontoruddannet. Foto: Jacob Jepsen

Fra Tåsinge

Mette og Brian Dieckmann kommer fra en baggrund som landbrugsdrivende på Fyn. På øen Tåsinge ved Svendborg har de drevet landbrug og gårdbutikken Hellevgaard med et bredt sortiment af både grøntsager, æblemost, marmelade, mel og olie. Det kulinariske er dermed ikke fremmed for parret, hvor Mette Dieckmann selv vil stå for madlavningen i den nye restaurant. Dog er rollen som restauratør en ny rolle for parret.

– Det er selvfølgelig med sommerfugle i maven, at man tager sådan et spring. Men vi var klar til nye udfordringer, og så er det bare en glæde at kunne give mennesker en oplevelse, siger Mette Dieckmann.

Hus på Bornholm

Planerne om at tage springet til Bornholm har dog været længe undervejs, efter at parret i 2018 valgte at købe en ruingrund på Melsted Langgade.

– Vi har en ferielejlighed her i Gudhjem og har altid vidst, at skulle vi flytte et andet sted hen, så var valget Gudhjem, fortæller Mette Dieckmann.

Ikke længe efter bød muligheden sig for at købe Gudhjem El-service, som parret indgik købsaftale på tilbage i efteråret 2019.

– Vi har haft en lang overtagelse, fordi de tidligere ejere skulle afvikle butikken, og vi samtidig også skulle afvikle vores forretning på Fyn, fortæller Mette Dieckmann.

Sideløbende med overtagelsen totalrenoverede parret boligen på Melsted Langgade, som de flyttede ind i ved årsskiftet. Få dage efter fik de nøglerne til ejendommen i Brøddegade, hvor et nyt renoveringsarbejde begyndte.

– Vi har haft travlt. Men vi kan heldigvis godt lide arbejdet, siger Mette Dieckmann med et smil.

Hun har sammen med sin mand har stået for ombygningen selv, der har omfattet at nedrive alt gammelt inventar og opsætte nye vægge til restauranten

– Det næste, der skal laves er, at vi skal have lagt terrasse uden for til udendørsservering og så skal jeg have sat fliser op i køkkenet, siger Mette Dieckmann.


I restauranten vil spisearealet have udkig til det åbne køkken og bar, hvor der til smørrebrødet vil blive skænket Albaniøl, der er tro mod fynske pars rødder. Foto: Jacob Jepsen

Plan om helårsåbent

Med den den nye restaurant "Hos Mette" får Gudhjem nu en klynge af restaraunter i toppen af Brøddegade, hvor restaurant Gudhjem Bakke og Gudhjem Mølle også ligger.

For Mette Dieckmann ser hun dog kun en styrke i, at byen har en ny samling af restauranter et andet sted end på havnen.

– Jeg tror på, at det samlet set gør os stærkere. Mange turister kommer nok til at opleve, at der er run på restauranterne nede ved havnen, så de søger herop. At man så har et samlet valg inden for et lille areal, det tror jeg smitter af, siger Mette Dieckmann.

Det er dog ikke kun turister, man åbner for "Hos Mette", der planlægger helårsåbent.

– Beliggenheden tiltrak mig, for jeg godt kunne tænke mig at have vinteråbent. Vi kommer til at ligge ved en gennemgående vej, hvor flere kommer forbi om vinteren end nede ved havnen, siger Mette Dieckmann.