Ny finanslov kan gavne bornholmske børn og unge

Ny finanslov kan gavne bornholmske børn og unge
Elever fra Ungdomsskolen kører motor-cross på Kuregård ved Svaneke. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 7. DEC 2021 • 17:30
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
7. DEC 2021 • 17:30

Der er mulighed for at søge om midler, der kan løfte fritidspædagogikken. Midlerne skal gå til områder med udsatte og sårbare unge og børn, som Bornholm måske går ind under.

Mandag fremsatte regeringen og aftalepartierne en ny finanslov. Et af punkterne kan gå hen at blive gavnligt for bornholmske børn og unge. Der afsættes i 2022 46,8 millioner kroner og 123,4 millioner kroner årligt i perioden 2023-2025 i midler til skolefritidsordninger, fritidshjem og klubtilbud.

Det er midler, der skal fordeles til områder med høj andel af sårbare og udsatte børn og unge – og som gruppen Børnene Bornholms Fremtid mener burde komme de unge på Bornholm til gode.

Det fortæller Alette Franch, der har oprettet gruppen.

– Bornholms kommune lever desværre op til dette både i forhold til de kedelige statistikker for forskellige børnesager, samt at på Bornholm findes der ikke noget klubtilbud. Vi håber selvfølgelig, at kommunalbestyrelsen vil gøre det nødvendige for at få sendt vores ansøgning rettidigt afsted, idet Bornholm er selvskrevet til at stå forreste i rækken når puljepengene skal uddeles, siger Alette Franch.

Følger det tæt

Men det er ikke helt garanteret endnu, at det er midler, som Bornholms Regionskommune vil søge, fortæller kommunaldirektør Johannes Nilsson.

Han er dog enig i, at Bornholm godt kunne kandidere til et område med sårbare og udsatte børn og unge, som kan søge disse midler. Om regionskommunen skal søge det eller ej, skal dog først vurderes i kommunalbestyrelsen, når finansloven bliver endeligt vedtaget, fortæller han.

Vedtagelsen af den nye finanslov sker en gang i december, derfor er der få forbehold, når kommunaldirektøren forholder sig til den nye finanslov.

– Den skal lige konkretiseres og vedtages som lov. Vi følger det jo tæt, da vi følger det meste, der kan afkaste gode effekter på Bornholm, og det lyder det som om, at disse midler kan, siger kommunaldirektøren og fortsætter:

– Det må bero på en konkret vurdering, om vi vil ansøge, men der er ingen tvivl om, at det er en vurdering, vi vil tage. Det lyder helt klart interessant, og vi skal da forsøge at få så mange midler til Bornholm som muligt.