Ny DF'er vil lære af Linda og René

Ny DF'er vil lære af Linda og René
Michelle Weie. Arkivfoto
| ABONNENT | 26. APR 2021 • 14:51
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
26. APR 2021 • 14:51

KOMMUNALVALG

Valgt som spidskandidat for Nye Borgerlige i slutningen af februar. Farvel til Nye Borgerlige i slutningen af marts – og nu goddag til Dansk Folkeparti i slutningen af april.

36-årige Michelle Boss Weie fra Nexø har været på lidt af en politisk turné i de seneste par måneder. Med DF siger hun, at hun har fundet det parti, som hun gerne vil være i. Hun er også parat til at stille op til kommunalbestyrelsen ved valget i november.

– Her på Bornholm har Dansk Folkeparti en lokalpolitik, der rummer det hele. Linda Kofoed Persson og René Danielsson tager de bornholmske udfordringer op, og det er også sådan jeg gerne vil være som politiker, siger Michelle Boss Weie.

Dansk Folkepartis lokal- og gruppeformand Linda Kofoed Persson mener, at Michelle Boss Weie kan tilføre DF noget.

– Hun er en spændende kvinde, der har en stor familie med fire børn og et bonusbarn, og så har hun også et plejebarn. Så hun er rigtig godt inde i skolesystemer og faktisk en stor del af børn og unge- og socialområderne, siger hun.

– Michelle har stor indsigt, viden og nysgerrighed. Og så er hun rigtig interesseret i at lære og vil gerne på det kandidatkursus, som vi holder. Hun er videbegærlig, og det kan jeg godt lide.

– Og så er hun jo ung. Det er svært at få unge til at gå ind i politik, men her har vi en, der virkelig gerne vil, siger Linda Kofoed Persson, der ikke lægger noget i, at Michelle Boss Weie kommer lige fra DF-rivalen Nye Borgerlige.

– Det tænker jeg ikke det store om. Når man i den her tid skal vælge parti mellem Nye Borgerlige og os, vælger man så det parti, der får høvl hele tiden eller det parti, der er på vej op? Så vælger man partiet på vej op. Men når der så går lidt tid, er der flere, der bliver klogere på for eksempel Nye Borgerliges økonomiske politik, siger Linda Kofoed Persson.

Da Michelle Boss Weie forlod Nye Borgerlige, kritiserede hun partiets bornholmske afdeling for ikke at have en lokalpolitik. Det har være en af hendes grunde til at vælge DF, men der er også flere.

– Jeg har valgt Dansk Folkeparti på grund af social- og familiepolitikken og fordi Dansk Folkeparti står for, at man skal lære de danske og de kristne værdier at kende, den danske model. Det har samfundet et ansvar for, siger Michelle Boss Weie.

– Jeg vil virkelig gerne være med og prøve at gøre en forskel og bruge min erfaring som mor og mine menneskelige værdier. Jeg brænder for det her og vil virkelig gerne politik, siger hun.