Nu starter jagten på læger til Bornholm

Nu starter jagten på læger til Bornholm
Arkivfoto: Jacob Jepsen
| 20. APR 2021 • 21:11
Jakob Marschner
Journalist

20. APR 2021 • 21:11

Nu går jagten ind på praktiserende læger til Bornholm.

Sådan lægger de bornholmske medlemmer af regionsrådet Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V) ud i en fælles pressemeddelelse efter regionsrådets møde tirsdag aften.

Regionsrådet godkendte her at fortsætte og intensivere jagten på nye praktiserende læger, der kan træde til, når Praksisklinikken på Bornholms Hospital skal lukke, og dispensationen ophører den 1. maj næste år. 

– Et meget stort flertal i Regionsrådet besluttede at følge fagudvalgets indstilling om at prøve at tiltrække de praktiserende læger på almindelige overenskomstmæssige vilkår og uden nogle mere eller mindre kunstige begrænsninger, fortæller Carsten Scheibye.

Giver lægejagten ikke noget resultat, besluttede regionsrådet samtidig, at der i stedet skal skabes en såkaldt licensklinik, som læger så vil kunne leje sig ind i.

– Hvis det ikke lykkes, er en del af indstillingen, at vi i regionen skal prøve at rekruttere praksislæger ved oprettelse af en licensklinik, der i praksis betyder, at en praktiserende læge kan leje sig ind eksempelvis på Bornholms Hospital og dermed slippe for at drive en klinik selv, fortæller Leila Lindén.