Nordbornholms Byggeforretning får bøde på 100.000 kroner: 'Jeg synes det er pisse urimeligt'

Nordbornholms Byggeforretning får bøde på 100.000 kroner: 'Jeg synes det er pisse urimeligt'
Nordbornholms Byggeforretnings direktør, Kim Christiansen, er ikke enig i dommen for overtrædelse af GDPR-lovgivningen. Arkivfoto: Allan Rieck
RETSSAG | BORNHOLM | ABONNENT | 20. JAN 2022 • 14:31
RETSSAG | BORNHOLM | ABONNENT
20. JAN 2022 • 14:31

Det var en overtrædelse af databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen, også kendt som GDPR, der medførte, at Nordbornholms Byggeforretning i dag fik en bøde på 100.000 kroner.

 

Dommen skete på baggrund af, at direktør i firmaet, Kim Christiansen, har videregivet oplysninger om strafbare forhold i e-mails den 19. og 20. juli 2018. Med Kim Christiansens egne ord sendte han de mail med henblik på at indhente dokumentation og for at belyse omfanget af den svindel, som den forurettede havde begået. Manden, hvis data der blev videregivet af Kim Christiansen, var tidligere ansat hos Nordbornholms Byggeforretning, og han blev dømt for underslæb i virksomheden i 2019.

– Jeg var ikke ude på at skade manden, men jeg var ude på at finde ud af, hvad manden havde svindlet for, siger Kim Christiansen

Det førte til at Nordbornholms Byggeforretnings blev dømt. Anklagemyndigheden ville have en bødestørrelse på 400.000 kroner, men den endte altså på 100.000 kroner.

– Havde jeg vidst, at det var ulovligt, havde jeg ikke gjort det. Jeg synes, det er grotesk, at det er en mand, der faktisk viser sig at have svindlet, og så må jeg ikke forsøge at opklare, hvad der er foregået, siger Kim Christiansen.

Og selvom 100.000 kroner i nogles øjne er mange penge, kalder Kim Christiansen det for 'en lille øretæve'.

– Men altså jeg synes, at det er pisseurimeligt. Men hvis de i retten mener, at det er sådan, så er det sådan. Det er bare urimeligt, at jeg skal have den bøde, synes jeg. Jeg er heldigvis i den heldige situation at jeg kan betale det. Vi må videre, siger Kim Christiansen.