Mor til to på adrenalinjagt over Opalsøen: Det er sindssygt flot deroppe

Mor til to på adrenalinjagt over Opalsøen: Det er sindssygt flot deroppe
Denize Jæger var en af de første til at prøve Tovbanen denne sæson. Foto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 28. JUN 2020 • 17:45
| ABONNENT
28. JUN 2020 • 17:45
Denize Jæger står sammen med sin mand og parrets to børn i kø ved Tovbanens telt ved Opalsøen lørdag formiddag. To ud af de fire familiemedlemmer har et stort ønske om at prøve svævebanen. Denize Jæger og hendes femårige søn.

Desværre er Denizes søn 13 dage fra at fylde seks år, som er aldersgrænsen på Tovbanen. Der er tårer af skuffelse, men et Tovbanen-armbånd og et kram af Denize hjælper. Nu er sønnen klar til at se sin mor tage turen fra klippeafsatsen 48 meter oppe ned over Opalsøen og tilbage til familien, der står klar ved søens bred.

Denize Jæger finder et par neoprenshorts, lånesko og et sæt seler, inden hun begiver sig op mod svævebanens udgangspunkt.

– Jeg er slet ikke nervøs nej. Jeg har ikke prøvet det her før, men jeg har prøvet bungy jump og faldskærmsudspring, så jeg kan godt lide den salgs her. Jeg synes, det er fedt med det der kick af adrenalin, fortæller hun.

Filippinerne skiftet ud med Bornholm

Denize Jæger og hendes familie, der bor i Friheden i Hvidovre, har tilbragt en uges ferie i Tejn. Egentlig skulle de have været på ferie på Filippinerne, men så kom corona, og som så mange andre danskere besluttede familien at holde ferie på Bornholm i stedet. Og det har ikke været et kedeligt alternativ, fortæller Denize Jæger.

– Det har været en helt fantastisk oplevelse at holde ferie på Bornholm. Det har vi været så glade for. I dag er vores sidste dag, så vi skulle lige nå her forbi (Tovbanen, red.), inden vi skal hjem, siger hun.

Denize Jæger er nået toppen og er klar til sin tur. En af medarbejderne fra Tovbanen instruerer i, hvordan hun skal holde om selerne, hvordan hun læne sig tilbage i selerne, og hvordan fødderne skal placeres, når hun rammer vandoverfladen.

Hun gør sig klar og hopper ud. Nu venter en tur på knap 300 meter ned over Opalsøen.


Har prøvet det vildere

Ved bredden af søen venter Denizes familie med kamera og spænding. Pludselig kommer hun svævende, først som en lille prik højt oppe og så så tæt på, at hun kan genkendes. Hun rammer vandet, så det står op i kaskader omkring hende. En af medarbejderne på Tovbanen tager imod hende og hjælper hende af tovet.

– Det var så fedt. Det er sindsygt flot deroppe. Jeg har prøvet det, der er vildere, så jeg fik ikke helt det samme kick af adrenalin. Men det var en flot tur. Man skal bare huske at kigge ud over klipperne i stedet for at kigge ned, så er det ikke skræmmende, siger hun.

Ferien på Bornholm er dermed afsluttet med en svævetur udover det sædvanlige.