– Vores tanke er lidt, at det skal være et supplement. Vi har i forvejen frivillige, som håndterer indkvartering og forplejning. Det har vi en enhed til, som bliver drevet af fantastiske ildsjæle. Men hvis vi skal udvikle det, skal vi have nogle flere kræfter til.
Øget robusthed
Det bliver derfor en af hovedopgaverne for den nye beredskabsinspektør, Bornholms Regionskommune skal ansætte, at understøtte de frivillige, beredskabet får flere og flere af. Regionskommunen har netop slået stillingen op, da beredskabsinspektør Gert Olsen er stoppet og flyttet tilbage til Sjælland, oplyser Klaus Rønne Jensen.
Men hvad er årsagen til, at beredskabet nu ønsker at udvide det frivillige beredskab på Bornholm til også at omfatte brandslukning? Vicereberedskabschefen har analyseret robustheden og kapacitetstilgængeligheden ved større hændelser, og konkluderet, at en frivilligenhed i brandslukning vil gøre beredskabet mere robust.
– Se bare på branden i Pinsekirken forleden. Her har jeg både Rønne, Allinge og noget af Nexø ude. Det her med at have noget ekstra ved længerevarende indsatser, som kan komme og afløse eller køre de næste indsatser, er en af de ting, vi kigger rigtig, rigtig meget på, siger Klaus Rønne Jensen, der selv var indsatsleder i forbindelse med den pågældende brand.