Mange ord om det ordløse: Lyt til en smagsprøve fra albummet

 Mange ord om det ordløse: Lyt til en smagsprøve fra albummet
"Underbelly" er den nye udgivelse fra knudskerdrengen Kristian Finne Kristensen. Det er både et album og en podcast. Illustration: Tambourhinoceros
| ABONNENT | 14. FEB 2021 • 21:54
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
14. FEB 2021 • 21:54

KULTUR

Paradoksalt. Det er det ord, Kristian Finne Kristensen selv bruger til at beskrive det faktum, at han sammen med sit nye album "Underbelly" har udgivet en podcast i fem dele. Numrene på albummet er uden ord, for i stedet for at synge nynner han. Til gengæld er podcasten fuld af ord, der forklarer, hvorfor albummet er uden.

Hør et af numrene fra albummet her:

– Egentlig er det paradoksalt og mærkeligt at påstå, at der er noget større at finde i det, hvor der ikke er artikulerede ord, at dér er der noget større at finde end i noget, der er formuleret, udsendt og forklaret, og så samtidig lave 40 minutters forklaring, siger Kristian Finne Kristensen i telefonen fra København.

En flok elefanter

Selv vælger han at se den umiddelbare modsætning fra den positive side.

– Hvis jeg skal stå på mål for det, så er det også, ved at jeg viser, at jeg kan formulere mig og forklare og hjælpe til, at noget kan blive forstået, når jeg på den anden side af den mønt fuldstændig fraholder mig fra at sige noget. Det er dér, der sker en eller anden vekselvirkning, der er spændende. Man kan sige, at fraværet af ord på albummet bliver stærkere ved, at der er så mange ord i podcast-delen, siger Kristian Finne Kristensen.

Uden yderligere forklaring mener han, at der er en risiko for, at albummet "Underbelly" vil blive fuldstændig trampet ned af det, han beskriver som den den flok elefanter, der er den almindelige nye musik.

– Så jeg tror, det har brug for det greb, fortæller han.

En podcast er en lydoplevelse, man kan lytte til, lige når man har lyst, hvis man har smartphone, computer eller tablet. Det kræver blot, at man har et program til at afspille podcasts.

 

Om "Underbelly"

"Underbelly" er både et album og en podcast.

Albummet er udkommet digitalt på Spotify, Apple, Deezer, Amazon og Tidal.

Podcasten ligger hos Spotify, Apple og Soundcloud.

Albummet er udgivet i Kristian Finne Kristensens eget navn.

Tidligere har han udgivet "Space" og "Vernacular Music" med kunstnernavnet Chorus Grant.