Landdistrikternes formand advarer mod at satse på de største byer
Arkivfoto: Klaus Holsting

16. APR 2021 • 07:53 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Landdistrikternes formand advarer mod at satse på de største byer

ERHVERVSLIV

Det er afgørende, at regionale vækstteams har fokus på at investere i og udvikle lokale fyrtårne, som gavner udviklingen i de små- og mellemstore virksomheder (SMV'ere) samt mikrovirksomhederne uden for de største byer. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, fremgår det af en pressemeddelelse.

I begyndelsen af marts lancerede regeringen sammen med sine støttepartier og Alternativet syv regionale vækstteams, der skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så der også er et stærkt dansk erhvervsliv i coronakrisens kølvand.

– Vi har i den grad brug behov for at investere i en stærk decentral erhvervsudvikling, og det allerstørste potentiale for øget produktion, flere arbejdspladser og eksport ligger klart hos SMV'erne og mikrovirksomhederne, der er en vital del af erhvervsstrukturen rundt i landet. De udgør fundamentet for et helt lokalområdes arbejdspladser og har det største udviklingspotentiale, siger Steffen Damsgaard i pressemeddelelsen.

Derfor opfordrer han de regionale vækstteams for Bornholm, Fyn, Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland og Sjælland og øerne til at have fokus rettet mod udviklingen uden for den største by i vækstteamets område, således at hovedfokus ligger på SMV'erne og mikrovirksomhederne.

– Satser de regionale vækstteams på udviklingssamarbejder og erhvervsfyrtårne med afsæt i de store virksomheder omkring de største byer, så har man fuldstændig fejlet på intentionen om at skabe flest arbejdspladser, mest produktion og størst stigning i eksport. Disse potentialer indfries allerbedst hos SMV'ere og mikrovirksomheder, siger Steffen Damsgaard.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.