Kunst på havnen: Galleri Vang åbner for sommersæsonen

Kunst på havnen: Galleri Vang åbner for sommersæsonen
Sigrid Hedegaard Laursen har malet stort set hele sit liv. For tre år siden genoptog hun maleriet efter en længere pause, og udstiller altså i denne uge på Galleri Vang. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 23. JUN 2020 • 09:23
Af:
laust jordal
| ABONNENT
23. JUN 2020 • 09:23
Nu kan Vangs beboere og sommergæster igen få lov til at nyde kunst på havnen. Søndag åbnede det lille, men yderst velbesøgte Galleri Vang til sommersæsonen. Galleriet, der har til huse i det gamle stenskæreri, udstiller skiftende kunstnere fra uge til uge. Årets første udstillinger er af haslekunstneren Sigrid Hedegaard Laursen, der udstiller en samling af sine akryl- og pastelmalerier i denne uge, som hun har skabt med inspiration fra naturen omkring sig.

– Jeg udstiller alt muligt forskelligt. Der er alt fra landskaber til billeder af frugter og blomster og noget mere abstrakt. Jeg er inspireret af lyset, og arbejder med skønheden i hverdagen og det nære, siger Sigrid Hedegaard Laursen.

Derfor er hun også glad for at have muligheden for at udstille på galleriet i Vang.

– Det er et skønt sted i nogle helt fantastiske omgivelser. Jeg kan sidde her og tage imod gæster i galleriet og samtidig høre bølgernes brusen og mærke vinden. Det er dejligt, siger kunstneren.

Sigrid Hedegaard Laursen har ikke helt overblik over præcis hvor mange kunstinteresserede, der var forbi udstillingen til åbningsdagen, men hun gætter forsigtigt på omkring 70 gæster.

– Der har været rigtig mange mennesker. De første gæster kom faktisk allerede lørdag, da jeg gik og var ved at gøre klar. Det er super hyggeligt, siger hun.


Bornholms mest besøgte galleri

Ifølge gallerikoordinator Hans-Jørn Karlsen, der står for den daglige drift af Galleri Vang er galleriet det nok allermest besøgte galleri på hele øen.

– Henover sådan en sæson regner vi med cirka 100 besøgende i gennemsnit om dagen. Det er virkelig flot. Andre gallerier som jeg snakker med siger, at de på en almindelig dag har måske seks-syv besøgende. Men galleriet ligger også godt. Nysgerrige folk der kommer til byen, kan ikke undgå at falde ind ad døren, siger Hans-Jørn Karlsen.

Det store antal af kunstinteressede gæster er også med til at gøre galleriet et attraktivt sted at udstille for øens kunstnere.

– Det er måske lidt et luksusproblem, men lige nu er der så mange, der gerne vil udstille her, at vi er nødt til at trække lod om, hvem der kan få lov, siger Hans-Jørn Karlsen.

Sigrid Hedegaard Laursen håber på, at kunne sælge nogle af sine værker i løbet af ugen, hvor hun udstiller. På udstillingens første dag fik hun ikke solgt noget, men hun tror på, at der nok skal være nogen, der får lyst til at få et værk med sig hjem.

– Indtil videre har jeg ikke solgt noget. Det har mest været osere, der har været forbi. Det ville da være dejligt, hvis jeg kunne få solgt noget, men alle er velkomne til at komme og kigge, siger Sigrid Hedegaard Laursen.

Galleri Vang har åbent til og med kulturugen i uge 38. Åbningstiderne skifter fra uge til uge. Det er nemlig kunstnerne selv, der bestemmer hvilke åbningstider, de vil have, når de udstiller.

Sigrid Hedegaard Laursens udstilling har i udgangspunktet åbent fra klokken 14 til klokken 17, men hun fortæller, at hun nok også kommer til at være på galleriet lidt mere end det.