Kronprinsen på kort visit: Et minuts stilhed for de dræbte bornholmere i Rønne

Kronprinsen på kort visit: Et minuts stilhed for de dræbte bornholmere i Rønne
Kronprins Frederik flankeret af borgmester Thomas Thors og oberstløjtnant Nicolai Abildgaard. Foto: Berit Hvassum
| 28. MAJ 2021 • 16:01

28. MAJ 2021 • 16:01

KONGELIGT

Kronprins Frederik ankom fredag klokken 14.00 i fuld galla til en kort mindehøjtidelighed i Rådhushaven i Rønne.

Her nedsatte tronarvingens mormor, HKH Dronning Ingrid, i 1995 en mindesten til minde om de ni bornholmere, der blev dræbt af russiske kampfly den 7. maj 1945.

– Det var en fuldtræffer, sagde Niels Poulsen om bomben, der ramte familien Holms hus og tog livet af Aage og Else Munch Holm og deres børn Janus og Ella.

Niels Poulsen havde sammen med en forsamling på 30 tilskuere taget opstilling på plænen mellem biblioteket og rådhuset for at følge højtideligheden.


Niels Poulsen fra Arnager var kun et år gammel, da bomberne faldt over Rønne. Men hans far har fortalt, hvordan russiske soldater løb efter hans grøntsagsvogn, når han var på vej til marked i Rønne. – Han fortalte at de var så sultne, at de spiste asieagurker direkte fra sækken, husker Niels Poulsen. Foto: Berit Hvassum


Afsluttet med kaffe i rådhussalen

Udover familien Holm blev Villy Andreas Jørgensen, Edel Rene Fors, Bengta Kristensen, Niels Andreas Nielsen og Ida Clara Natalie Kolling ramt af de russiske bomber, der blev kastet over Rønne to dage efter befrielsen.

Efter at have rettet på kransen, tog kronprinsen kasketten under armen og bøjede hovedet for at ære de omkomne med et minuts stilhed.

Mindehøjtideligheden, der blev beværtet af borgmester Thomas Thors og garnisonskommandant oberstløjtnant Nicolai Abildgaard fra Almegård Kaserne, varede under 20 minutter og blev afsluttet med kaffe i rådhussalen.


Omkring 30 tilskuere mødte op til mindehøjtideligheden i Rådhushaven i Rønne. Foto: Berit Hvassum


Kronprinsen benytter også opholdet på Bornholm til at gå på jagt. Både prinsen, der her ses længst til venstre, samt Bornholms Tidendes fotograf var tidligt på færde fredag morgen ved kongeskibet, der lå ved kaj i Rønne Havn. Foto: Jacob Jepsen