Kræftens Bekæmpelse efterlyser indsamlere

Kræftens Bekæmpelse efterlyser indsamlere
Man kan tilmelde sig som indsamler hos Jeanette Werner fra Kræftens Bekæmpelse, Lokalforening Bornholm, eller på indsamling.dk. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 4. APR 2021 • 17:15

4. APR 2021 • 17:15

INDSAMLING

I 2020 støttede Kræftens Bekæmpelse 169 forskningsprojekter takket være de penge, som danskerne donerede til kræftsagen, oplyser en pressemeddelelse fra organisationen.

Den 11. april er der igen landsindsamling, og alle bidrag tæller.

– Når man ser alle de nye projekter, og de resultater de fører med sig år efter år, bliver det tydeligt, hvordan vi skridt for skridt forbedrer overlevelsen og for nogle kræftformer nedsætter risikoen, siger Mef Nilbert, forskningschef for Kræftens Bekæmpelse blandt andet i pressemeddelelsen.

Kræftens Bekæmpelse bruger hvert år 60 procent af budgettet på forskning, og i 2019 løb det op i over 419 millioner kroner.

I 2020 er pengene blandt andet gået til forskning, som skal forbedre overlevelsen hos de kræftpatienter, der foruden en kræftsygdom også har en psykiatrisk diagnose. Pengene er også givet til at skabe viden om, hvilke konsekvenser covid-19 og coronapandemien har for kræftpatienter, ligesom de er gået til at oprette Danmarks første nationale forskningscenter for hjernekræft – og dertil altså 166 andre ambitiøse forskningsprojekter, som på hver sin måde er sat i gang for at gøre en forskel for kræftpatienterne.

Sidste år blev landsindsamlingen flyttet fra marts til august på grund af coronapandemien, og på Bornholm blev indsamlingen kun gennemført digitalt, mens man andre steder i landet også havde en fysisk indsamling. På trods af færre indsamlere på gaden end normalt, blev der samlet 18 millioner kroner ind.

I år mener organisationen, at Bornholm igen skal med i den fysiske indsamling, men fortæller, at der stadig mangler omkring 100 indsamlere på hele øen, så håbet er, at mange vil tilmelde sig enten hos Jeanette Werner fra Kræftens Bekæmpelse, Lokalforening Bornholm, eller på indsamling.dk.

Alle får udleveret håndsprit og mundbind, og der bliver sørger for god afstand på udleveringsstederne, oplyser pressemeddelelsen.