Kommunens spærretid lander på justitsministerens bord
Justitsminister Nick Hækkerup skal forholde sig til den spærretid, som kommunen har indført forud for kommunalvalget i november. Arkivfoto: Allan Rieck

POLITIK | KØBENHAVN | GRATIS
5. JUL 2021 • 08:02
Henrik Nielsen
Journalist

Kommunens spærretid lander på justitsministerens bord

Retsordførere fra både Radikale Venstre og Dansk Folkeparti har været ude med kritik af den såkaldte spærretid, som regionskommunen har indført i de sidste tre måneder op til kommunalvalget i november. Nu sørger en af dem for, at sagen lander på justitsminister Nick Hækkerups (S) bord.

Spærretiden handler kort sagt om, at borgere, politikere og medier får begrænset deres adgang til kommunens ansatte og institutioner i tiden op til kommunalvalget. For fire år siden var spærretiden cirka en måned lang, i år er den udvidet til tre måneder. Det er et demokratisk problem mener Kristian Hegaard (RV), som derfor har stillet et spørgsmål til justitsministeren.

"Kan ministeren oplyse, om det er i overensstemmelse med ligebehandlingsprincippet, forfølgelse af saglige formål og/eller andre relevante skrevne og uskrevne regler eller principper, at en offentlig forvaltning bevidst giver medier ringere arbejdsvilkår og udleverer færre informationer i de sidste tre måneder op til et kommunalvalg?", lyder spørgsmålet fra den radikale retsordfører.

Han henviser i den forbindelse til en artikel, som TV2/Bornholm skrev på baggrund af den oprindelige udmelding fra regionskommunen.Flere nyheder