Venstre vil have borgmesteren til afskaffe spærretid
Søren Schow. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

POLITIK | BORNHOLM | GRATIS
8. JUL 2021 • 09:56
Henrik Nielsen
Journalist

Venstre vil have borgmesteren til afskaffe spærretid

Fredag formiddag vil borgmester Thomas Thors (S) for første gang sige ord om den såkaldte spærretid, som regionskommunens administrative ledelse meldte ud den 29. juni.

Spærretiden begrænser adgangen til kommunens medarbejdere og institutioner i tre måneder op til kommunalvalget den 16. november, og Venstres gruppeformand og borgmesterkandidat Søren Schow er ikke i tvivl om, hvad Thomas Thors bør gøre: Som formand for økonomi-, erhvervs- og planudvalget skal han træffe en formandsbeslutning, der afskaffer spærretiden.

– En formandsbeslutning skal efterfølgende tiltrædes af eksempelvis økonomi-, erhvervs- og planudvalget og om nødvendigt kommunalbestyrelsen. Jeg skal garantere Thomas Thors, at Venstre nok skal støtte det, og jeg kan forstå på debatterne, at andre partier og lister samtidig vil støtte det synspunkt, siger Søren Schow i en pressemeddelelse.

Derefter kan der ske en grundig politisk drøftelse af spærretid, hvor både modstandere og tilhængere kan komme til orde.

– Venstre er klar modstander af spærretid. Vi står for åbenhed, og det var blandt andet på vores initiativ, at der er indført whistleblower-ordning i regionskommunen. Det omvendte synspunkt er da helt i orden, hvis andre er tilhængere af spærretid. Det er blot noget, der skal drøftes og tages stilling til politisk. Vi kan selvfølgelig ikke have en situation, hvor noget helt centralt som spærretid afgøres administrativt, siger han.Flere nyheder