Klimavenlige Bornholm fremhæves i stor, engelsk avis
Journalisten undrer sig over brugen af myrer i den borholmske michelin-mad. Men der gror ikke citroner på øen, og myrere har en smag af citrus. Og hvis man kun vil bruge lokale råvarer, så er det en løsning, hvis man vil have den sure smag frem. Foto: Berit Hvassum

TURISME | BORNHOLM | GRATIS
8. SEP 2021 • 17:30
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Klimavenlige Bornholm fremhæves i stor, engelsk avis

En gang imellem gør Bornholm sig bemærket i sådan en grad, at det vækker genlyd i udlandet. Det er sket endnu en gang, hvor det britiske medie The Independent og Yahoo News har kastet sig over den lille ø i Østersøen.

Nyheden om at Bornholm i 2020 blev kåret som Europas mest bæredygtige energi-ø er nået bredt ud, hvilket har affødt et besøg fra den store, britiske avis og journalisten Justine Gosling. I artiklen, der gengives på Yahoo News, er der lagt stor vægt på Bornholms klimaaftryk, og hvordan klimabevidstheden mærkes lige fra det sekund, man ankommer til øen.

Om det så er CO2-kompensation med DAT-flyveren eller en overnatning i Green Solution House, så er klimaaftrykket på Bornholm nøje overvejet og nedsat. Udover at blive blåstemplet som klimavenlig ø, bliver kunsten og håndværket også bragt i fokus, og især Gudhjem by bliver fremhævet i den britiske avis. I Gudhjem får journalisten også en Sol over Gudhjem, hvilket sporer Justine Gosling ind på det gastronomiske univers, man også finder på Bornholm.

Det er Destination Bornholm, der har inviteret den britiske avis, der udgav den længere artikel om Bornholm for fire dage siden. Du kan læse den på The Independents hjemmeside.

Yahoo News er blot en gengivelse af The Independents artikel. Flere nyheder