Kandidat forlader Venstre efter valgforbund med Nye Borgerlige
Søren Danig, skibsreder med M/S Thor mellem Gudhjem og Helligdomsklipperne og nu tidligere kandidat for Venstre. Foto: Jens-Erik Larsen

27. AUG 2021 • 20:23
Jakob Marschner
Journalist

Kandidat forlader Venstre efter valgforbund med Nye Borgerlige

Skibsreder Søren Danig var stillet op som nummer 7 for Venstre ved november måneds kommunalvalg. Det er han ikke længere.

Søren Danig trækker sit kandidatur, efter at Venstre er gået i valgforbund med Nye Borgerlige. Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde, der har til formål at forhindre, at stemmer går til spilde.

– Allerede inden opstillingsmøderne i Venstre gjorde jeg det klart for Venstre Bornholm, at jeg ikke ønskede at være kandidat for Venstre, såfremt man indgik valgforbund med Nye Borgerlige. Trods dette ”ultimatum” valgte ledelsen at opfordre mig til at stille op som kandidat, hvor jeg så blev valgt ind som nummer 7 på Venstres liste, fortæller Søren Danig i en mail til Bornholms Tidende.

– Jeg kan under ingen omstændigheder acceptere, at et yderligtgående parti får et mandat på grund af en stemme på mig, hvilket kan ske gennem et valgforbund. Jeg kan heller ikke acceptere, at Nye Borgerlige kommer i en situation, hvor de får afgørende indflydelse på en borgmester, hvilket forholdsvist let kan ske, såfremt de få det afgørende mandat på grund af stemmer på Venstre, fortsætter Søren Danig.

Venstres valgforbund med Nye Borgerlige betyder ikke bare, at Søren Danig ikke længere vil stille op for Venstre. Det får ham også til direkte at fraråde vælgerne at stemme på Venstre.

– Personligt vil jeg ikke stemme på et parti, der er i valgforbund med Nye Borgerlige, og jeg håber, at der er flere vælgere, som har et anstændigt menneskesyn, og som derfor vil undlade at stemme på et parti der er i ”familie” med Nye Borgerlige i forbindelse med valget til kommunalbestyrelsen på Bornholm, melder Søren Danig ud.Flere nyheder