Kalas langer igen is over disken: 'Vejret taget i betragtning er det en god start'

Kalas langer igen is over disken: 'Vejret taget i betragtning er det en god start'
Kalas-familien er klar til igen at lange is over disken. Foto: Jens-Erik Larsen
Mandag 29. marts 2021 • 09:01
Mandag 29. marts 2021 • 09:01

SÆSONSTART

Hos Sandvig Is Kalas er der nu gang i issalget efter en lang vinterpause.

Christina Andreasen, der ejer Kalas sammen med sin mand Christian Heide Petersen, fortæller, at sæsonen er kommet stille og roligt i gang.

– I betragtningen af, at jeg havde glemt at skrive på vores facebook og hjemmeside, at vi åbnede lørdag, og at vi iøvrigt havde pænt dårligt vejr, så fik vi en fin start, der ligner de andre år. Jeg er imponeret over, at folk kommer for at købe is, selvom det regner, men det gjorde de altså, siger hun.

Klar til påsken

Normalt tager Kalas-familien hul på en ny sæson weekenden før påske.

Bortset fra sidste år, hvor de valgte at vente til efter påske, da coronasituationen var ny at navigere i.

– Sidste år var vi så tæt på udmeldingen om, at Danmark skulle lukke ned, så lige der føltes det forkert at åbne og måske være medvirkende til, at folk begyndte at samles, når de egentlig skulle holde afstand. I år åbnede vi så til påske, som vi har gjort alle andre år, men man kan ikke slå sig ned på vores terasse, så man må købe isen til take away, siger Christina Andreasen.

Det til trods kommer der alligevel isglade gæster forbi Kalas.

– Det ligner meget godt påsken i 2019, så det ser ikke ud til, at det skræmmer nogen væk, siger Christina Andreasen.

I de mere rolige påskedage er de fire på arbejde, mens de i højsæsonen er op til syv medarbejdere i iscaféen.

Christina Andreasen gætter på, at sommersæsonen bliver travl på niveau med sidste år.

– Min umiddelbare forventning er, at det kommer til at ligne sidste år, fordi vi hører, at der allerede er udsolgte sommerhuse og mange, der gerne vil til Bornholm, siger hun.


Foto: Jens-Erik Larsen

Isværk skrider frem

Kalas-familien er i øjeblikket i gang med at renovere det gamle isværk på Tejn Havn, hvor de åbner endnu en iscafé.

I isværket kommer deres søn, Magnus Heide Andreasen, og hans makker, Marie Helene "Miller" Birk, også til at drive den socialøkonomiske virksomhed Ivandet, hvor de laver forskellige formidlingsaktiviteter med fokus på Østersøen.

Ifølge Christina Andreasen går renoveringen fremad, men langsomt.

– Det er ikke nogens skyld, at det går langsomt, det skyldes bare, at der er ventetid på alverdens praktiske ting. Så vi må have lidt tålmodighed, siger hun.

FÅ ABONNEMENT