Juletræet er kørt væk – og nu er der stille i byen
En lastbil fra BHS har kørt juletræet væk fra Store Torv, som står tilbage uden træer og – i nedlukningens ånd – stort set uden mennesker. Foto: Berit Hvassum

5. JAN 2021 • 13:15 • AF JAKOB-NOERMARK • GRATIS

Juletræet er kørt væk – og nu er der stille i byen

BYLIV

Grantræet på Store Torv brugte 40 år på at vokse sig stort nok til at kunne indtage pladsen som årets juletræ på Store Torv. Siden slutningen af november har træet, der blev foræret til Rønne Handelsstandsforening af en sommerhusejer i Sorthat, stået med tændte lys på byens største plads, men i går fjernede elektrikerne lyskæderne og forberedte nedtagningen af træet. Tirsdag morgen blev den sidste oprydning overstået, og tilbage ligger blot en beskeden bunke grannåle, nogle glasskår fra nytårsfejringen og lidt savsmuld.

Tomheden på torvet illustrerer handelslivets tilstand i årets første uger. Hvor der normalt ville stå gule udsalgsskilte med januarudsalgets slagtilbud i bymidten, er hovedparten af butikkerne tvunget til at holde lukket. På gågaden holder kun Matas og apoteket åbent, og de eneste mennesker, der er til stede, er de to apotekskunder, der skutter sig i kulden og venter på at få lov til at træde indenfor. Senere på dagen vil lysene også blive tændt i de restauranter, som leverer mad ud af huset.


For tøjforretninger og andre butikker i detailhandlen, som ikke forhandler dagligvarer, er det første gang under corona-forløbet, at de ikke må holde åbent, da de i foråret ikke var omfattet af nedlukningen.

For øjeblikket kigger butiksindehaverne frem mod mandag den 18. januar, der kan blive årets første åbningsdag, hvis restriktionerne bliver lempet.

– Det er det sidste, vi har fået at vide, men personligt er jeg i tvivl, for hvis smittetallene stiger, tør hun (Mette Frederiksen, red.) så lade os lukke op den 18. Vi håber det rigtig meget, for det her er jo ikke sjovt – slet ikke sjovt, siger Rønne Handelsstandsforenings formand, Jan Bidstrup, der er indehaver af Din Tøjmand by Jan og Nalle og har sendt samtlige medarbejdere hjem.

66-årig testet positiv for cannabis
8. MAR 2021 • 10:15 • GRATIS

66-årig testet positiv for cannabis

Klip i kortet i Østerlars
8. MAR 2021 • 10:12 • GRATIS

Klip i kortet i Østerlars

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.