Inden stort gæstebud: Vi håber, vejrudsigten holder

NOTITS | 1. SEP 2024 • 10:00
NOTITS
1. SEP 2024 • 10:00

Davidskolen i Aakirkeby fejrer 50-års jubilæum med særprogram. 

Davidskolen i Aakirkeby blev oprettet i 1974, og fredag den 6. september fejrer den kristne friskole 50-års jubilæet med en tre timer lang fest. Davidskolen – eller Bornholms Kristne Friskole, som den også kalder sig selv – er stiftet af en forældrekreds med tilknytning til Evangelisk Luthersk Missionsforening, Indre Mission og Luthersk Missions forening, og bygger på et kristent livs- og menneskesyn. Skolen holder til i Østergade og på Nybyvej i Aakirkeby og har 183 elever.

Skolen har indenfor de seneste år udvidet med en ny fløj og en spritny legeplads på 150 kvadratmeter. Skolens økonomi er robust, men elevtallet måtte gerne komme op på 200 igen, siger Jørgen Kjøller-Petersen, der overtog posten som skoleleder efter Lene Due Madsen for fire år siden.

– Vores økonomi er robust nok, men man er altid nødt til at indrette sig efter elevtallet. Det havde været fint med ti elever mere, siger Jørgen Kjøller-Petersen.

Skole som i gamle dage

På gæstelisten står nuværende og gamle elever, forældre, tidligere ansatte, samt skolens bagland. På skolen regner man med, at der kommer 800-900 mennesker, men aktiviteterne fordeles over hele skolen, så der skulle være plads nok til alle, siger skolelederen.

– Der vil være optræden i fire afdelinger, og der vil være udstilling nogle steder og kaffe og kage andre steder. Men vi håber da, at vejrudsigten holder, så vi kan være udenfor også, siger Jørgen Kjøller-Petersen.

Når gæsterne ankommer, har eleverne allerede fortiden inde under huden. I ugen op til jubilæet har skolen nemlig taget de forgangne 50 år ind som centralt omdrejningspunkt i undervisningen.

Det fortæller Jørgen Kjøller-Petersen.

– Vi har emneuge op til jubilæet, hvor vi holder skole som i gamle dage, fortæller Kjøller-Petersen. Her vil et par tidligere elever, en nuværende lærer og et tidligere bestyrelsesmedlem, samt Peter Krak, der var leder på Davidskolen i 30 år, lægge vejen forbi og fortælle om Davidskolen i gamle dage.

Skolens jubilæum fejres i tidsrummet fra klokken 15-18.

FÅ ABONNEMENT