'I denne besynderlige tid er det de unge, der betaler den højeste pris'

'I denne besynderlige tid er det de unge, der betaler den højeste pris'
John Holm Poulsen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 12. FEB 2021 • 06:50
| ABONNENT
12. FEB 2021 • 06:50

DAGENS NAVN: John Holm Poulsen er den nye leder af 10. klasseskolen. Han er 45 år gammel og har boet på Bornholm siden 2007.

Du er forholdsvis ny i jobbet som leder af 10. klasseskolen. Hvad er din faglige baggrund?

– Jeg er lærer gennem mange år på flere forskellige skoler. Min lærergerning startede i København som vikar tilbage i 2001 på specialskolen Frejaskolen, en skole for børn med autismespektrum. I 2007 flyttede vi til Bornholm, og her fik jeg arbejde på Heldagsskolen. Min tid på Heldagsskolen har haft en afgørende indvirkning på mit syn vedrørende de sårbare elever. For mig handler lærergerningen grundlæggende om at skabe håb og lige muligheder for alle gennem gode relationer. I et læringsrum, hvor elever trives i arbejdsfællesskaber, opstår kærligheden til det faglige, og eleverne udvikler robuste kompetencer. Siden 2017 har jeg været lærer på 10. klasseskolen Bornholm, som er en del af Ungdomsskolen Bornholm. Min professionelle historik afspejler på den baggrund min store interesse for betydningen af børn og unges trivsel i skolen. At være løsningsorienteret og se muligheder fremfor begrænsninger.

Hvad fik dig til at søge jobbet som leder på 10. klasseskolen?

– Skoleudvikling er simpelthen noget af det mest spændende. Lad mig sige det kort. Skoleudvikling – det er hvad man gør det til. Derfor hviler der et stort ansvar på ledelsen. Det er jeg meget ydmyg omkring. Lærerne på 10. klasseskolen, og her fristes jeg til at sige lærere, pædagoger og personale i hele Ungdomsskolen, de laver et fremragende stykke arbejde med de unge på Bornholm. Det er jeg meget stolt af at være en del af. At være med til at udforme fremtidens stærke tilbud til unge på Bornholm.

Hvordan har det været at starte i den stilling i en coronatid?

– Det er både komplekst og ekstremt udfordrende at lave god skole udelukkende baseret på online-undervisning. I denne besynderlige tid, så er det de unge, der betaler den højeste pris, fordi det sociale har altafgørende betydning for deres trivsel. Det er vi meget bevidste om. Det er mit håb, at vi kan give eleverne en super afslutning på skoleåret med vores skolerejse og en form for eksamen. Det fortjener de.

Hvad er særligt vigtigt at have fokus på, når man arbejder med unge i den aldersgruppe, som går i 10. klasse?

– Elevernes trivsel er altafgørende. Når man er ung, så er man samtidig meget sårbar og usikker. Derfor er det så vigtigt at skabe et trygt ungdomsmiljø, som giver muligheder for at møde nye venner og at blive styrket fagligt. Det giver selvtillid og mod på fremtiden. At skabe en ny fortælling for og med de unge, så de ser sig selv i et nyt lys med udgangspunkt i deres virkelighed, håb og drømme.

Hvad laver du, når du ikke går på arbejde?

– Så er jeg sammen med familien. Vi flyttede til Bornholm på grund af naturen. Jeg er opvokset i Hvide Sande, så havet betyder meget for mig. Nu har jeg havet lige udenfor min dør igen. Det er vigtigt. Ud over min hustru, så er min store kærlighed køkkenet. Her svinger jeg kokkekniven og bager det gode brød. For mig er madlavningen ren afslapning – nærmest meditativt – og mødet med mennesker gennem måltidet, sætter jeg også stor pris på. Så er jeg også hobbyfotograf, billedkunstner og en læsehest. Jeg keder mig ikke.

 


John Holm Poulsen

Alder: 45 år

Bor på nordlandet. Tæt ved Rø og Helligdommen.

Er gift med Sofie. Sammen har de fire drenge.