Gravgaard: Eventyret i kolonihaven endte lykkeligt

Gravgaard: Eventyret i kolonihaven endte lykkeligt
LEDER | 11. JUN 2024 • 05:30
LEDER
11. JUN 2024 • 05:30

Det er med stor glæde, at vi kan rapportere om en lykkelig afslutning på kolonihaveføljetonen i Haveforeningen Solvang i Rønne.

Efter en periode præget af misforståelser og konflikt har Katja Harvid og Allan Lund endelig overtaget en kolonihave i foreningen. Deres oplevelse er et lysende eksempel på, hvordan åbenhed og dialog kan skabe en positiv forandring i et fællesskab.

I begyndelsen af maj var situationen i Haveforeningen Solvang langt fra ideel. Katja og Allan stod klar til at overtage en kolonihave, men deres købsaftale blev afvist uden nogen begrundelse fra bestyrelsen. Denne uretfærdige behandling udløste en storm af debat på sociale medier og i Bornholms Tidende. Presset fra offentligheden og en juridisk udtalelse, der pegede på ulovligheder i bestyrelsens handlinger, førte til formandens tilbagetræden og en ny chance for Katja og Allan.

Grundlovsdag blev et vendepunkt for familien, da de endelig kunne flytte ind i deres nye kolonihave. Den positive modtagelse fra både bestyrelsen og de øvrige medlemmer af foreningen har været en hjertelig kontrast til de tidligere problemer. Katja og Allan har allerede taget fat på at transformere den overgroede have til deres drømmeoase med grøntsager og kartofler.

Det er beundringsværdigt, hvordan Katja og Allan har håndteret situationen med værdighed og stadig fokus på retfærdighed. De ønskede ikke at skabe konflikter, men blot at blive behandlet med respekt og åbenhed. Deres historie er et bevis på, at det nytter at stå fast på sine rettigheder og søge dialog frem for konfrontation.

Haveforeningen Solvang har nu en enestående mulighed for at fremme en kultur af åbenhed og samarbejde. Ved at lære af denne episode kan foreningen sikre, at fremtidige medlemmer mødes med åbenhed og venlighed. Det er også en påmindelse om, at demokratiske processer og gennemsigtighed er afgørende i alle typer af fællesskaber.

Kolonihaver er mere end blot jordlodder og små huse; de er samlingssteder for fællesskab, kreativitet og livsglæde. Det er derfor glædeligt, at foreningen er på rette kurs mod at blive et endnu bedre sted for alle sine medlemmer.

Vi ønsker Katja, Allan og deres børn mange lykkelige stunder i deres nye kolonihave. Deres sejr er en sejr for alle, der værdsætter retfærdighed og fællesskab. Lad os alle tage ved lære af deres eksempel og arbejde sammen for at skabe åbne og inkluderende fællesskaber.